Učitelj

_ НАПОМЕНА

Приликом прештампавања првих 5 свезака «учитеља» поткрала с6 је једна штампарска погрешка, која се; после продужавала и у свескама за фебруар и март ове год. те је стављато на корацама «учитеља» год. хУШ а не ХУП како је то било у свескама од септомбарске до фебрурске. дакле до времена прештампавања. Шта је руководило слагача да сам произввољно мења ову годину и ставља ХУПГ без знања Ура КО није нам ни данас познатог. : · .

Моле се еви читаоци ак који су аи ове презштазшане свеске, као и они који су добили св. за март ове године, да изволе исправити ову погрешку и ставити на корицама. годину ХУП а унутра на првом насловном листу је „добро. ;

Уредништво.

ПОВИВ НА ПРЕТПЛАТУ

Дао сам у штампу књигу: «Основи емпшричне_ психологије“ од д-ра Јерузалема, коју сам превео са немачког, а местимице и ПИКА и подессио за наше прилике и потребе. _ Р8А :

Дело ће изнети око 10 табака, а изаћи ће за месец ПН Цена му "је за претилатнаке 1:50, иначе 2 динара. Претилата се шаље са ениском претилатника на адресу: Светиславу Е. Матићу . профевору јагодинске тимнабије, а претплатници ће добити књигу одмах, чим буде готова. Претплату ваља сложи најдаље до Ђурђева-дана. КЕ . Скупљачима једанаеста књига за труд, а књижарима уобичајони рабат. Јагодина ; У У очи Благовести : - _ проф. СРЕТ; К. Матић.

„Учитељ“ излази ДЕ пут месечно у свескама од 5—6 таб. Годину почиње и свршава са школском годином. (Јула и августа лист не излази). 5

ЦЕНА ЈЕ листу За целу годину: за, По 10:дин. да друге земље 10 Фран. или 5 Фор. да | · пола год. 5. дин. 5 Фран. или 2:50 Фор. Чланови Учит. Удружења добијају лист бесплатно, Утемељачи добијају лист у пола цене.

Рукописи шаљу се уреднику и не враћају се. – Претплата се шаље Главном Одбору Учитељског Удружења у Београду.“

и Пт А