Učitelj

Изашла је из штампе књига:

ДЕВОЈЧИЦА У МЉЕВНОМ РАДУ

по Р. Е. Шаламеу ИЗРАДИЛИ М. Ђ. ГЛИШИЋ, и У. БЛАГОЈЕВИЋ

Накладом књижаре Велимира Валожића. Београд. 1899. Цена ! динар.

Ова лепа књижица у врло укусном издању, биће од велике помоћи учитељицама при предавању новога предмета „Поуке за домаћице.“ Књига је написана лаким, јасним и разумљивим стилом, какве и треба да су књиге намењене деци — те ће их деца у сласт читати. А имаће се из ње чему и поучити, јер она обухвата све оно знање, које деца треба да изнесу из основне школе, с тога је најтоплије препоручујемо свима.

ОГЛАС

Мушкој У Учитељској Школи у Јагодини потребан је економ, који ће, на предлог управитељев, бити постављен преписом Министарства просвете и црквених послова и који ће имати плате 50—60 дин. месечно, храну и, ако ЈЕ самац, стан с огревом осветљењем и послугом. Дужност ће му бити, да под надзором управитељевим води старање о порукама и набавкама школским, да надгледа школску имаовину, да Води надзор над школском послугом, да помаже управитељу у преписци и рачуноводству и да врши друге послове административне природе које му управитељ повери.

Управа је школска намерна да ово место уступи којем учи-тељу у пензији, или уопште бившем учитељу, који није старији од 45 година. ПА имају самци и такви, који би били вољни остати у овој служби више година.

Ради овога треба се што пре обратити са управи мушкеуУчитељске Школе у Јагодини.

: