Učitelj

дучитољско УДРУЖЕЊЕ 761

Главни "Одбор решио је, да се од председника и благајника звишког збора узме реч.

ХМ

Председник жичког збора тражи, да се по решењу шеенавете учитељске скупштине из цаје помоћ г-ђи Глишићки у 20 дин. месечно а не по 16 дин.

Главни Одбор није могао нигде чаћи у записницима шеснаесте учит. скупштине решење — да је помоћ гђи Глишићки повећана на 90) дин. месечно — за то решава: да благајник удружења и даље издаје г. Глишићки по 15 дин. месечно.

ХУЦ Г. Марко Јоковић учитељ, моли да се његовој школи шаље „Учитељ“ а претплату ће доцније послати. Главни Одбор решио је, да г. Марку пошље „Учитељ“.

ХУШ Т. С. Коњевић свештеник из Шетоње, нуди Главном Одбору на аитампање „Предавања из српеког језика у вези с очигледном наста вом“ без икакве награде. | Главни Одбор решио је, да уредник потражи рукопис од 6. Коњевића. у

| ХХ _ Председник Главног Одбора т. Максимовић ставља Главном ОдЗору на знање, да је у корист дружинске касо Главни Одбор приреЂивао до сада сваке године забаву у ово време, па мисли, да би то и сада требало учинити, и моли чланове Главног Одбора да о овоме искажу своје мишљење.

После дужег саветовања Глав. Одбор решио је, да ев и ове тодине држи забава са игранком 12. Фебруара у сали Коларчеве пивнице. Да се за забаву штампа 9000 позивница и да се позове невачка дружина „бтанковић“ да са неколико песама увелича ову за баву својим присуством. | |

Да на забави чита једну од својих приповедака г. Мах. Сретеновић, да г. Ђурђевић управитељ осн. школа на Дунав. Крају спреми 9 ученика који ће декламовати на забави и да г. Стева У. Ђорђевић управ. школа код Саборне Цокве сцреми такође два ђака за декламовање на забави. | -

Још је Главни Одбор изабрао г. г. Максимовића, Ст. Ј. Ђорђевића, Срећка Отевачовића, Мах. Оретеновића, К. Г. Крстића да све шостарају за све што је за забаву потребно.