Učitelj

66 РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ

ХУГ САСТАНАК држан 8. фебруара 1900 год Били су: председник, г. Јов. Максимовић. чланови: Дим. Соколовић, Драгољу Ђорђеваћ, С". С. Станишић, Мих. Сретеновић и К. Г. Крстић, Стев. У. Ђорђевић, Срећко Стевановић.

Чланови надзорног одбора: г.г. М. Велики, Петар А. Лукић,

Мих. Мизенсовић и Раша Митровић. Чланови управе Фонда: гл. Јовић, Ђ. Ивковић и Гв. Јовановић. 1 Председник Гл. Одбора г. Макеимовић јавља, да је одбор за. израду правила израдис иста.

· Правила су израђена на основици, да породица учитеља члана удружења — добијају месечне пензије, као што је на прошлом састанку решено. с

Замолио је г. М. Велицког, да прочита нова правила.

За тим је г. Милош Велицки председ. Пи Одбора прочитао. израђени пројект правила. у

На реду је сада господо рече г. Максимовић да о овим прави“ лима говоримо најпре у начелу, па да пселе претресамо члан по члан, на то је и Главни Одбор пристао. |

__ Први је у начелу о правилима говорио г. Ђ. Ивковић (износећи

нову основицу). Он је доказивао погрешност основице о издавању месечних пензија и мишљења је, да се основицх задржи но «амо да се измене ови чланови о Фонду, од којих прети опасност. После овога "бела је жива дебата о сам ј основици у којој су участвовали сви чланови појединих одбора Учитељ. Удружења.

За тим се прешло на читање по единих чланова новог про-

јекта и По прочитању у зајелничкој седници Одбора Учитељеског Удру- | жења решено је већином гласова, да се овај пројект поднесе ванред.

ној скупштини на одобрење. Предсезник

Главног Одбора Учитељеког Удружења Јов. Максимовић. Пословођа у "_Б.Г. Бретић. ; з

ХУЦП држан 25. фебруара 1900 год. Били су: председник, г. Јов. Максимојић; чланови: Коста Ј. Глишић, Стева У. Ђорђевић, Срећко Стевановић, Драгољуб Ђурђевић, и К. Г. Кретић.