Učitelj

УЧИТЕЉСКО УЛРУЖЕЊЕ · 471.

да Главни Одбор избере тројицу, и стави им у дужност да се преко

+

меродавних рачунских лица увере код Упрзве Фондова како и у колико би се могла повећати стопа поменуте пензије, према садашњем капиталу, те да Главни Одбор напеше молбу у том смислу.

Главни Одбор саслушао је овај предлог г. Максимовића и из

" своје средине изабрао је г. г. Јовића, Максимовића и Сретеновића

да на овом предлогу раде и да Главнсм Одбору поднесу извештај у што краћем року. ТУ

Уредник „Учитеља“ г. Соколовић предложе Главном Одбору да донесе решење, да се сат покојног Јовава Гавриловића учитељеког добротвора, који се налази код Управе Фонлдова, као покојникова заоставштина откупи од управе за школски музеј.

Главни Одбор примио је овај предлог и решио, да сат купе г. г. Максимовић, Дим. Соколовић и Сретеновић и о томе известе Гл.

"Одбор.

Председник Главног Одбора Учитељеског Удружења

Јов. Максимовић. Пословођа

К. Г. Крстић.

Х1Х САСТАНАК

држан 25. априла 1900 год

Били су: председник г. Јов. Максимовић; чланови Дим. Соколовић, Мих. Сретен вић, Отева У. Ђорђевић, Коста Ј. Глишић и К. Г. КретнЕ. 1 Председник Гл. Одбора г. Максимовић напомиње, да је по 87. члану правила Удружења д дужан Гл. Одбор, да на 2 месеца објави члановима дан састанка скупштине и дневни ред. ПЕН Одбор да 0 овоме донесе решење. Главни Одбор решио је, да се скупштина држи у Београду 23, 25 и 26. јуна са овим дневним редом: 1. Отварањем скупштине и бирањем председника и осталог часништва и одбора, који су потребн : читање извештаја Гл. Одбора, Управе Фонда; Управни. Музеја и Надзорног ОдбораруПетрес пројекта правила удружењу. Предлози и избор Гл вног и Надзорног Одбора, - > Председник ; | Главног Одбора Учитељског Удружења

Јов. Максимовић. Повловођа

Б. Г. Крстић.