Učitelj

150 _ ЧЛАНЦИ И РАСПРАРБЕ

После подужег саветовања Главни Одбор решио је, да св прва свеска „Учитеља“ пошље свима претпаатницима, који су били прошле године.

ХН

Г. Мих. Сретеновић јавља, да је са неколико другова дочекао ђаке учитељске школе на железничкој станици и одвео у стан, где ће ноћити. Том приликом потрошио је 20 динара, па моли, да му се то накнади из касе Учитељског Удружења.

Пошто је г. Сретеновић дочекао ђаке алексиначке учитељске школе у име Удружења, то Главни Одбор решава, да му се из касе удружења накнади 20 динара утрошених на дочек поменутих ђака, Још је Глав. Одбора решио, да се управнику алоксиначке учитељске школе пошљу 36 ком. Педагогик: са писмом и молбом да сваком ђаку. преда по 1 комад ва спомен од Учитељског Удружења. |

хшШ Благајник г. Ђорђевић јавља Главном Одбору да је код љега рукопис госп. Андре Гавриловића о „ЖКивоту и раду учитељ. добротвора пок. Јована Гавриловића“. Са своје стране предлаже, да се поменути рукопис од г. Андре Гавриловића хонорише са 800 дипара. Главни Одбор решио је, да се рукопив од г. Андре Гавриловића о „Животу и раду пок. Јована Гавриловића“ учитељ. добротвора хонорише са 300 динара и да се умоли г. Андра да сам држи коректуру "при штампању рукописа. | ХЛ _ Благајник Удружења г. Ђорђевић јавља, да је исплатио штампарима за штампање „Учитеља“ и „Зорице“.

Главни Одбор ово прима к знању. Председник Гл. Одбора Учитељ. Удружења, Јов. Максимовић

ЦПоеловођа К. Г. Брстић.

УП САСТАНАК држан 4. новембра 1899. год.

Били су: председник, г. Јов. Максимовић; чланови: К, Ј. Глишић, Стева Ђорђевић, Драгољуб Ђурђевић, Срећко Стевановић, Мих етика нић, Станиша Станишић и К. Г. Крстић.

На овој седници били су и чланови Управног Одбора „Фонда за обезбеђење породица умрлих учитеља“ и то: председник, г. Мах. _