Učitelj

(54 РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ

Главни Одбор решио је, да може г. Ђорђевићу слати лист у тола цене а некако за Форинту, јер би сама поштарина на годину изнела толико ако не и више.

Председник Главног Одбора Учитељеког Удружења, - , Јов. Максимовић. Пословођа, 5 К. Г. Крстић

1Х САСТАНАК држан 4. декембра 1899. год.

Били су: предеедник г. Јова Максимовић; чланови: г. Коста Ј. Тљишић, Стев. Ј. Ђорђевић, Срећко Стевановић. Станиша С. Станишић и Коста Г. Кретић.

1

Зборске управе из Пореча, Звижда, Кључа, Ваљева, Алексинца, Пожаревца, Посавине, Крупња, Петровца, и Шапца извештавају Главни Одбор да су у својим местима обновили зборове.

Главни Одбор примио је к знању извештаје поменутих управа.

П

Г, М. Ралетић“ учитељ из „Даросаве штампао је у „Учитељу“ рукопис „Узроци неуредног долажења у школу“ још 1898 године, и све до данас није примио хонорар, па моли Главни Одјор да одобри. „садашњем уреднику „Учитеља“ да може горњи рукопис хонорисати.

Главни Одбор решио је, да се писмо г. Ралетића упути уреднику „Учитеља“ на реФерат, па да на идућој седници донесе своје "решење по овом предмету.

Шш

Дружина ђака алексиначке учитељске школе „Будућност“, моли Главни Одбор Учитељског Удружења да реши да се им ове године „орган учитељског удружења“ „Учитељ“ шаље бесцлатно читаоници ђака алексиначке учитељске. школе.

Главни Одбор решио је, да се читаоници друг:ине ђака алексиначке учитељске школе шаље и ове године „Учитељ“ бесплатно као што је и до сада бпло.

ТУ

Г. Цветко С. Петровић учитељ из Оштреља моли Главнн Одбор да му одреди ванредну помоћ јер је јако болестан.

По новим правилима учитељског удружења право давања помоћи изнемоглим члачовима прешло је зборским управама у руке, па