Učitelj

745

онолико примерака колико буде потребно због комплетирања као И НОВИХ 1 у Секретар Председник Учитељ. Удружења

Груја Аџемовић Урош Благојевић

Чланови: Стев. У. Ђорђевић, Мих. М. Станојевић, Ник. Ј. Соколовић, Мих. П. Милошевић, Савка Радичевићева, Љуб. Марковић, Ст. С. Станишић.

МУ, ЗАПИСНИК

Главног Одбора Учит. Удружења држан 29. априла 1906. год. у Београду.

1 Управа Јадранског Обласног Друштва нуди 100 дин. својих новаца Учитељском Удружењу на штедњу. Одлучено је да се прими. и плаћа 506. Учит. Удружење примаће и од осталих Учит. Друштава као. и појединаца новац на штедњу са 506. Ц Прочитано је писмо Београд. Обласног Друштва да су на тра-

жење Главног Одбора изабрата г. г. Никола Чолаковић, Илија Радосављевић, Мих. Стефановић, Даринка Чабрићка и Мара Кокановићева који ће са члановима из Главног Одбора вршити припрему за прославу 25-тогодишњице Учитељског Удружења. Још је Главни Одбор одредио и г.г. Милутина Радоњића, Милију Луковића, Др. · Младеновића и Влад. Радоичића, да се и они придруже овом одбору.

Ш Одређен је г. Мих. Станојевић да спреми реферат о нашим · школама, за конгрес српских учитеља. > у ЈМ Ја

Према реферату и молби г. Душана Милијевића хонорарног књиговође Учитељ. Удружења, одређена Му је плата од 1. маја тек. године 40 дин. месечно. –

Г. Љуб. Вилотијевић чиновник државне штампарије поклонио је књижници Учитељског Удружења знатну количину разних својих књига. Поклон овај примљен је са захвалношћу.

Председник Учит. Удружења

Секретар Урош Равтојер Груја Аџемовић

Ј Чланови: Ст. С. Станишић, Љуб. Марковић, Љуб. Јовановић, Дим. Н. Лазе ревић, Стев. У. Ђорђевић, Мих. П. Милошевић.