Učitelj

Најтоплије препоручујем учитељима и учитељицама основних школа дело које је изашло као издање Задужбине Илије Коларца:

Милош Обреновић КЊИГА ЊРЕВА

1813—1820 КЊИГА ДРУГА 1821—1826

Написао Д-р Мих Гавриловић, Државни Архивар.

Дело је написано на основу архивске грађе, која до данас још није обрађивана и која се чува у Краљевско-Српском Државном Архиву, у аустријским државним архивама (Наиз-Ног- ита бата атећћо, Ктгедзатећћу, Робгеватетћ), у Главном Госуд. Архиву Министарства Иностр. Дела у Москви, у Артиву Ср. Краљ. Академије Наука, и т. д.. За тим је као извор употребљена до скора тајна Вукова Грађа за историју нашега времена и други неки његови необјављени састави о Милошу, најзад многи документи, које је писац добио на послугу од приватних личности.

Цена је пет динара за претплатнике. Поштарина и експедиција падају на наш трошак. Скупљачи добијају десету књигу или новац за њу. Књижарска је цена шест динара. Књижарима проценат 25 од сто. Један мали број ексемплара штампан је на финој хартији; цена је тим ексемпларима за претплатнике шест динара.

За нове претплатнике цена је и првој књизи пет динара.

Трећа књига биће ускоро дата у штампу и обухватиће време од 1827 1888. г.

Ја сам уверен да ћете, користећи се препоруком Министарства Просвете, набавити одмах ово дело, које треба да прочита сваки грађанин ове земље, дело које ће како за ђаке тако и за учитеље бити колико поучна толико и занимљива лектира.

Београд, августа 1909 год.

Књижара ва српеку и страну литературу ГЕЦЕ КОНА

Београд, Књаз Михаилова улица 34. Ивгшла, је У. свеска Педагогијске књижнице Милана, Шевића у којој је | Педагошко искуство Школске дужности — Предавање — Испитивање и оценивање од д-р Војислава Батића Цена 70 пара Поруџбине прима књижара Рајковића и Ћуковића.