Učitelj

494 У љиИи ТЕ Љ

рачић и Јанковић и Јевта Павловић те да поднесу мустре и цене. Исто тако да се запитају и штампари: Давидовић, Аца Станојевић, Димитрије Димитријевић, Љуба Бојовић, о дени штампања, дружинских листова, те им треба написати писма и позвати их на утакмицу. Ово да изврше Мих. Станојевић, Дим. Н. Лазаревић и Живко Јовановић. Овим је састанак закључен. Секретар, Председник, Петар 8. Лукић Урош Благојевић

ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК

Главног и Надз. Одбора Учитељског Удружења држан 8. септембра 1909. године

Били су: Урош Благојевић, Ђ. Јовановић, Илија Радосав-

љевић, Станиша Отанишић, Отев. Ђорђевић, Пера Јосимовић,

Савка Радичевићева, Живко Јовановић, Гр. Аџемовић, Дим. Н.

Лазаревић, Ант. Стојиљковић, Милутин Радоњић, Мих. Милошевић, Мих. Станојевић, Оветисл. Поповић и Петар А. Лукић.

1. Председник саопштава да је јуче добпо тапију од плаца, који је Општина Београдска поклонила Удружењу за зидање Панспоната за децу учитеља из Краљевине Србије и српских земаља, па је предаје па чување благајнику.

да тим је председник изнео неколико начина, како би се за то могло одужити Београдској Општини за тај у истини велики поклон. По овој ствари говорили су многи чланови и Глав. и Надз. Одбора, где су се, о томе, чули разни предлози. Од свих тих предлога, за овај мах, усвојен је само овај: да се општина издвоји видљиво, као највећи доброшвор Удружења и да се за _њу изради нарочита диплома, која ће јој се — по свршетку исте — корпоративно, од целокупне Управе Удружења, предати. О овој диоломи да промисле како ће се израдити гг. Мих. Станојевић, Станиша Станишић и Никола Соколовић, па да настану да се иста што пре и изради. Сем тога да се ово публикује једном белешком у новинама.

2. Председник саопштава да је и ове, као и сваке године, Главни је Одбор тражио аудијенцију код г. министра просвете, ради претресања и представке учитељ. жеља, које су школи и учитељству најпрешније, те да би школа и учитељство мсгли успешно вршити своје задаће и саопштава да је министар примио Глав. Одбор 7. ов. месеца.