Učitelj

416 У ви Е-Љ

СТЕЧАЈ

На основу одлуке Главног Одборо Учит. Удружења од 2. јан. т. г. Учитељско Удружење овим продужује стечај за израду Помоћница за читанке за сва четири разреда основ. школа, и то за сваки разред засебно.

Ове ће књижице Удружење продавати 7 корисш подизања Учшпељског Дома.

Како се по програму за основ. школе имају ученици-це основ. школа вежбати у читању и других књига сем читанака, то би ове књиге, које ће Учитељско Удружење издавати, пружале градиво које би имало да буде као допуна онога што, се чита, у читанкама. Ово градиво треба да је схватљиво за децуа да одговара ступњу духовног развитка деце у довичним разредим, да је што разноврсније садржине и уређено као ипо гареба за "ллаанке.

Величина књига треба да је за млађе разреде у износу одприлике 6—6 штампаних табака а за старије од Т—8 штампаних табака.

Рок за подношење рукописа је !. април тек. год.

Рукописи треба да се упућују “од шифром на адресу: Главног Одбора Учит. Удружења — са спроводним писмом у затвореном · коверффу, обележеним споља истим знаком који је и на рукопису.

Награде писцу примљеног рукописа биће одређена по евр шеној распродаји вњига пошто се одбију сви трошкови око издања п то тако да припадне 409, чисте добити писцу а 60 % Удружењу за подизање Дома. За остала издања по погодби.

%

Изишла је из штампе

ПЕДАГОГИКА

ДРУГО ИЗДАЊЕ, ПРЕРАЂЕНО И ПРОШИРЕНО

Ко жели набавити ову књигу, треба да пошље поштанскоу упутницом пет динара, па ћу му је послати о евом трошку препоручено. Књига се може добити и преко сваке уређене књижаре у Београду и унутрашњости.

- Поруџбиве без новаца неће се узимати у обзир, да би се пабегла излишна преписка и трошак. 1. јануара 1911. г. Љуб. М. Протић

У РОМраЦУ. Проте Матеје улица бр. 6.