Učitelj

988 УЧИТЕЉ

Милованића, учитељице, једно мушко и једно женско по 50. дин, . Катарине Јанковића, пређе удове Обрена Гајића, једно мушко за 50 Станке Перише Поповића, једно мушко дете бесплатно. Драгомира Ђ. Ђорђевића, учит. двоје деце по 35 Пок. Драгомира Антоновића, учит. једно дете женско за 25. Чед. Вучићевића, учит. једно: мушко дете за 50. Покојног Јамандија Поповића 6. учитеља једно. дете 30. Милана Ђурића, учитеља, једно дете за 50. Пок. Андрије: Мандића, учит. једно дете за 50. Пок. Драгољуба Стевановића, учит. јодно дете за 40 Светолика Брзаковића, учит. једно женско дете за 50 Пок. Андре Благојевића, учит. једно женско дете за 50: Томе Јевтића, учит. једно женско дете за 50. Владислава Новаковића, учит. једно мушко дете за 25. Алексија Ђурђића, учит. троје деце по 40 Филипа Радуловића, учит. двоје деце по 50. Васе Дачића,. учит. троје деце по 25 дин. м.

|.

По предлогу економа, Управа одлучује: С обзиром на то, што. се у пансионат примају деца — сирочад бесплатно и многа и са спуштеним ценама, да се Пансионату издаје помоћ из касе Учит. Удружења за подмирење трошкова, који се иначе неби могли подмирити из прихода, који се добија од родитеља и старалаца деце, која плаћају прописану цену за пансионат. Та помоћ мора бити толика, да покрије разлику од обичне цене и учињеног попуста, као и оних бесплатних.

Ш.

За лекара у пансионату изабрат је Рг. Рибникар, који јеи пре вршио ту дужност.

М:

По рачуну г. Телаловића, архитекте, који је извршио исправку на клозетима, водоводним цевима, казану у купатилу итд., који: износи у суми 486:30 дин. — Одлучено је:

Да се из рачуна издвоји и исплати сума у 61:10 дин, а за ресто 42520 дин. да г. Телаловић поднесе одвојен рачун по коме ће се тражити да га исплати г. Министар војни за рачун државе пошто је оправха проузрокована за време обитавања војне болнице. Ако министарство призна ову суму и исплати је, њиме ће се попунити учињени издатак у суму 425:20 дин.

МА

По писму Н. В. Телаловића, техничара — архитекте, којим спроводи Управи Учит. Удружења Рачун за извршену везу канализације по погодби и вишковима у суми 3540:46 дин. одлучено је; да му се, поред датих (1000) хиљаду динара исплати још толико, да остане неисплаћено још (1000) хиљаду динара, док се изврши коначан преглед радова.

За стручан премер дужине цеви и канала, Груја Аџемовић. умолиће једно стручно лице да тај посао изврши.