Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 1001

УМ.

Прочитано је писмо школ. надзорника М. В. Поповића, којим моли Гл. Одбор за дејство код г. Министра Просвете да се постављени и премештени учитељи одмах упуте на своју дужност и да се поставе за учитеље, који још нису постављени. Одлучено је да се акт преда члану Главног Одбора г. Благоју Чоловићу да учини шта треба.

МЕ.

Читаоница у Радовишту моли за помоћ. Одлучено да јој се шаље „Учитељ“ и „М. Србадија“ бесплатно. | МИ. 6 Учит. Удружење за Босну и Херцеговину пита: хоће ли се извршити Косовска свечаност како је то писало по новинимар Одговорити, да се још тачно не зна; а ако буде одлучено да се прослава изврши накнадно их известити. а УШ. Одлучено, да се разносачима писама на име напојнице о новој години изда 20 дин. да поделе. ; 1Х.

Одлучено, да се „Учитељ“ шаље у замену „Срп. Књ. Гласнику“. После овога састанак је закључен.

Секретар Председник “ Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

ХИ. САСТАНАК ГЛАВНОГ ОДБОРА УЧИТ. УДРУЖЕЊА Од 25. ЈАНУАРА 1914. г.

Били су присутни: Д. Соколовић, Мих. М. Станојевић, М. Ђ. Станојевић, Чеда Тодоровић, Мара Кокановићева, Ант. Младеновић, Милутин Станковић, Мих. Сретеновић, М. П. Милошевић, Ст. У. Ђорђевић, Н. Михаиловић, Бл. Чоловић, Гв. Јовановић, Урош Благојевић дошао на пола седнице.

И Прочитан је и примљен Х!. записник:

РЕТ

Прочитано је писмо Мице Антонијевићке учитељице из Маслошева, која уписује за члана добротвора Учит. Удружења свога мужа п. Драгишу Антонијевића бив. учитеља и резерв. поручника, који је погинуо на Брдици 26. јан. 1913. год. са улогом од 100д.

Главни Одбор је примио са захвалношћу овај акт и одаје покојнику заслужено поштовање са „Слава му, и Бог да га прости!“

УЧИТЕЉ 64