Učitelj

ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА У ГОТОВУ

ПЕДАГОШКО ~ СОЦИЈАЛНИ ЧАСОПИС ЈУГОСЛОВЕНСКОГ УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА Главни уредник: МИЛИЋ Р, МАЈСТОРОВИЋ

Садржај

[. — Проблеми и решења

Јунгови психолошки типови од д-ра Радмила Вучића (1) Ргобјеет бајке и уаврипој пазфау! од Ризгапа Мт уојећса (9) Биогенетички принцип у педагогици од Радована В. Теодосића (13) Доживљавање као полазна тачка општег индивидуалног раввитка од Свет. Д. Миловановића (20) Школски врт од Владимира Јованчевића. (22)

II. — Ствараоци вредности

Милица Јанковић у дечјој књижевности од Свет. Р. Милосављевића (38) Основна идеја филовофије Лава Шестова од Н, Барђајева (42)

Ш. — Из праЕсе за прабсу

„Нема ајкула!“ од Н. Чуковског (47) Прилеп од 7» Властимира Бугариновића (53) Глаголи од Власт. :: Бугариновића (56) Број 30 од Јеле Димитријевић (5 Увођење у читање земљописних карата од Цветка Поповића (61) Ti

ТУ. — Учитељева библиографија (65) |. ||

У. — Учитељева хронира (73)

Ministarsivo prosvete sa Оп,бг. 69679 од 15-Х-1937 g. preporučilo je „Učifelj“ za knjižnice narodnih i učiteljskih škola, učitelje, zabavilje i učenike učifeljskih škola.

Ова свеска „Учитеља“ шаље се свима претплатницина, који су ивмирили претплату ва прошлу годину. Унутра је приложен чек ва обнову претплате. Ко не жели часопис да прима нека у истом вавоју врати. Одбр.2 часопис се обуставља свима који претплату не пошаљу до 10 октобра. Доставити сваку промену адресе. :

БР. 1 ГОД. 20 (54) СЕПТЕМБАР 1959 __БЕОГРАД