Velika Srbija

тттт

шш

СТРАНА 4

у ПРВОЈ ПРОДАВНИЦИ СРП. КЊЈЛГА М. Ристивојевића > СОЛУНУ улица Ники бр. 35., на кеуу уз ресторан „Београд “ | Могу се добити: Српске књиге: »На Помолу«, Т50. »Са српског фронта«, 0'50. »Косово српске нар. песме« V »Сећање на отгцбину« V „Српске ратне песме и Г„Тешко ли је робљу робонање“ 0’30 »Спомен мишарске победе« 0 30 „Српска Чнтанка Ружа“ Г50 > „Српска Чит&нка Цвеће“ 0 70 ј „Беседе Игумана МетодиЈа“ 0'50 »Антихрист истннито прорииа - 1 н,е у 7666 г.« 0'30. Српскн Календзри РЕЧНИЦИ СТЕВОВИЋА: Српско-француски Француско-српски Срп.-франц. и Франц.-срп. повезани у/едно. Цепни фотографисани франц,српскн. Речници за почетннке Први корак ка фргнп. Језику \ Србин у Француској НаЈпотребниЈИ разтовори француски НаЈпотребниЈи разговори тали/ ански.

Нове књиге

Изашле су из штампе и пу -, штене су у прода/у ове књите. ј Са српског фронта. Од Ђ. Ла- • заревића. Цена 0'50 д. На помолу. Од Ива Ћипика. Цена Т50 д. Косово или Бој на Косову 1389. год. у народним песмама. Цена 1. дин. Цвеће. Српска читанка. Приредиле Љубица Карчевнћеша и Василија Качандовићева. Цена 0 70 д. Ружа. Српска читанка Приредиле Љубица Карчевићева и Василија Качандокићева. Цена 1 '50 д. ' I Књите се моту добитн: 1) Код издавачз. Николе Л. Бркића, нсвинарз. у уредништ■ ву »Велике Србиуе« у Солуну, на чију се адресу треба обраћати и за распрод&Ју; 2) Код г. С. Стефановића царитка, на служби при Финансијској ДелегациЈИ у Сопуну, 3) У продавници српских књига уз ресгоргциЈу »Београд « у Солуну; 4) На фронту овлашћеч је г. ј М. Богдановић, фототрафц да , скупља претплату и врши поруџбине. ГОСПОДО! Препоручујемо Вам да и даље пушите само цигарете из прве и највеће фабрике цигарета

Част ми је известити поштовану српску публи- Ц а сам од 1. фебр. ове год. понова узеопод закуп

који се налази у центру варошн Солуна, у улици м кварту Коломбо, у близини трамвајске пруге Хотел има 25 соба, које одговарају свима хигијенским условима, добро електрично осветлење, два велика салоназа пријем и одмор и једну терасу са изгледом на море. — Хотел је изнова реновиран и потпуно снабдевен са новим намештајем, чистота примерна. Нарочито се препоручује г. г. српским официрима, ЧИНОВНИЦИМа И трговцима. с поштовањем, Петар Д. Парлић и Комп. хотелијер.

Каиро Александрмја — Солун Најбоље и најукусније цигарете и дувансвих врста. Награђена првом највећом наградом на кзложби у Фнладелфији На продају у свима дуванџиницама, нарочито „Миродато« и дуван за луле.

Париска хируршка зубна клиника Др. X. Салтиел и С. Арама Са париског универзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, улнца Птоломеон 37, угао улице Венизелос 97.

НАЈВЕЋА НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА Спецн/алитети . Нестос Кики дин. „ Гиубек „ 06 „ Јаки 0'1 Афрос ОЈ

Штампарија Берос

Одго«орни уредник М. Тавуларић