Velika Srbija

ВРОЈ 365

У СРПСКОЈ КЊИЖАРИ М. РИСТИВОЛВИЋА На кеју уз ресторан Беогргд улица Ники 35. Солун Могу се дсбитп : Граматике оригинал”е М етода ГаспеЈОТо-Са уер сд Војислава Петрсвг ћа Срп ско француске и Српско енглеске Речници Стевсваћа Српско француски и Француско српски повезани у,едно и засебно. Мали фотографисани францу ско српски. Српске књиге све које су изашле из штампе у Солуну за време овсг рата. Речнкци за почетнике Српско францускч и Српско тали/ански. Речник Српско Енглески и ен глеско српски од Луја К&на. Календгри српскн сд фине хгртије са сликсм Његовсг Ве лнчанства Престслон&следника Александра.

Сифилис и све венеричне болести лечи са потпуним успехом двректор болнице векеричних болести у Солуну Д-Ј АрСТ. ХрСТОДШ прима у својој клиниги од 3 до 6 и по чдс. по иоднг. Улица Егнаткја бо. 314.

Нове књиге

Изашле су из штанпе и пу «ппе су у продају ове кгвиге: Са српског фронта. Од Ђ. Ла^аревића. Цена 0 50 д. На помолу. Од Ива Ђипака 'Јена 1 50 д. Носово или Бо/ на Косоау <389. год. у народним песмама. >№С 1. дин. Цееће. Српст читанка. Притеднле Љубица Карчевнћева и Засилиј а Качандоаићева. Цеу« 0'70 д. Ружа. Српска читанка. Притеднле Љубица Карчевнћева и Виснлијж Качандовићева. Цеча 150 д Божур. Српска читанка, Приредиле: Љуб. Карчевићева и Василија Качандонови^ева. ЦенаГ50. Књиге се могу добитт 1) Код нздавача Николе Л. Зркића, новннара, у уредништ»у »Велике СрбиЈе• у Солуну, ча чију се адресу тре4а обра>1жтн н за распрод&Ју; 2) Код г. С. Стефановнћа цатинч.ка, нж службн при Финач•и/сшо/ ДелегациЈИ у Сопуну; 3) У књижари срп:ких књи'д уз ресторациЈу •Београд « у Солуну; 4) На фронту овлешћен је г М. Бзгдановић, фотогргф, да скупља прегплату и врши по- ј руџбине.

Част нам је ставити до знања српској шојсцда и српској публици, да смо у Солуну, морск* приетаниште — кеј, улица Ники 35, отворили

СРПСКУ РЕСТОРАЦИЈУ ,Ј>Е0ГРАД“

где се кувају само српска јела, а нарочито недељом српска гибаница. Потрудили смо се и набавили чиста природна вина талијанска, француска и грчкаа такође ифранцуски и грчки коњак. За сваки дан: гулаш, ћулбастија и пржена риба за доручак од 8 сати пре подне. Јела чисто српска са свињском машћу. Сервирање банкета прима по умереној цени. Препоручујући се српској војсци и публици меЛИМО је за посету. с особитим поштовањем, Ћира Васић, трг. Београђанин. Васа Златаревић, ресторатер.

$ §

г,

% П (9

Уредништво „Вел. Србије примаогласепоумерекој цени.

1 Књижара ! I Р А Д И У М =- |

Улица Венкаелос 7.

Има све врсте илустрованИх листова, аабавннх књига: француских, енглеских и талијанских. Продајна цгна као у Француској. Велики избор хартија за писма, Сатова, артИкала и прибора фотографских најпризнатији.х фабрика »Кодак« и »ЛИмијер«. Извршује све фотографске радове за 24 часа. Огромно сто^ариште парфимерије и артикала за тоалету. Разне рсбе стакларске, посуђа и кухињских потреба. 2—30

Ко једном попуши цигарету „Салоника« тај се уверити о њеној каквоћи зато:

Препоручујемо г. г. пушачимада и даље пуше само цигарете из прве и највеће фабрике цигарета ,С а л о н и к а“ Александрија — Солув

1»1 Ш Ш

ш I гп

ЈУ Каиро

Џ

0

Најбоље и најукусније цигарете и дуван свих врста. Награђена пр. м највећом наградвм на иаложби у Филаделфији На продају у свима дуванџиницама, нарочите „Миродато« и дуван за луле.

№ Ш

&■ '1

в &

©

УШ1^Ш1Ш1Ш]1ШШ1Ш1Ш1

Српско Трговачко Друштво а. Д С 0 Л У н

Улица Победе бр. 11, на кеју до биоскопа *Пате“. Обавља све банкарске, трговачке и транспсртне псслове. Врши обичн.е и телеграфске новчане исплате за Швајцарску и све Сазезничке државе. Са положаја може новац да нам се упућује у свима монетама поштанским упутницама. Уз сваку пошиљку треба нам јавити тачну адресу коме има говац да се упути. Прима новац на штедњу и чување. Друштво стоји под непосредним надзором Краљ. Срп. Владе н Врховне Команде преко нарочито одређеног делегата. Обавештења бесплатно. УПРАВА.

АГ,. - - - • **

Париска хируршка зубна клиника Др. X. Салтмел и С. Арама Са париског укиверзитета Најмодернији зубно-технички радови извршују се у кратком року и најсолидније. СОЛУН, улнца Птоломеон 37, угао улице Венизелос 97.

ш ш

н

СПЕЦИЈАЛИСТА ЗА УНУТАРЊЕ БОЛЕСТИ Др. АЛЕКСАНДРИДЕС Управник болнице за заразне болести

Прима свакога дана од 11—12 пре и од 5—6 по подне у француско / апотсци ул. Фрвнк бр. 35. у згради француске болнице — а од 2—4 по подне у «оме стану, ул. престолонаследника Ђорђа бр. 35. - упоредно ул. са булеваром краља Константнна. ’ н Поткожна убрнзгавгња Неокатварзана као и новог француског препарата •Галнл* противу сифилисш. 41 ^ ^

шшатвтшз тт

1

ФАБРИКА ЦИГАРЕТА

„ИЕСТОС

НАЈВЕЋА1НА ОРИЈЕНТУ — 500 РАДНИКА Специ/алитети:

Нестос

Кики

дин.

/•— р

Гиубек

»

0 80 |

»

Јаки

»

0-65 1

>>

Афрос

»

050 |

ШтампарД]а Берос

Одговоони ^оедник М. ТарУ’*Р и ^