Vojin

КЊИЖЕВНОСТ

29

Ађутан, а и као гласнпк и увода, иочем је иише пута у '/кенском оделу или као ииљарица или као сеч љанка у непријатељски стан долазила. Код Ватерлова и њој буде црни петак и одужила је отаџбини последњи дуг. Њен муж, постав међутим капетаном, умро је норед ње, а њој бијаше нога иребијена, те јој мораше сећи. Инглези је у том боју заробе и дивилису јој се и иоштовали је. Др.

КЊИЖЕВНОСТ. Мепев бузЈет <1ег ЛУтке1те88пп§', ап^етсепс^е!; аиГ ете уегћекбег^е К1ррге^е1 шн! ешеп ВЈб^апгтеззег. Ра^еШ \ т оп К. Јаћпз. .Јп^ешепг. ВегНп 1865. НОВ СИСТЕМ ЗА МЕРЕЊЕ УГЛОВЛ нтд. Из МП.-Ш.-21пе-а.

Ми смо и лане у војину за месец Август на стр. 271.јавили били о једној изумеовини инџшшра Јена, т. ј. о новом мераћем столу, који се може сматрати као врло голема и важна ноправка досадашњих столова. Оно врло досегно и иаметно , а нити сложено нити скупо нокретање стола, који је не само у пруској, него и у Аустрији, у;многима државама немачким, у Француској, Инглеској и Америци потентован, досад се и у практичној употреби, особито у Ируској и све више