Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

35. Трошарина на дуван 1883. 95

квартови — јављати начелству — управи — простим извештајем, да дувана у том месецу није пријављено, а начелство — управа ће опет то исто назначити у примедби код дотичне рубрике у главном преглету, који оно — она — овамо шаље.

Како је пак нужно, да овде имамо оваке претледе за ову целу 1888. рачунску годину, то ће их начелство изискати од среских власти — управа изискати од свију квартова и за месеце: Новембар , Децембар, Јануар, Фебруар, Март и Април; па пошто према њима састави главне прегледе за сваки месец особито, да ми и ове особеним актом пошље најдаље до конца овог месеца.

Препоручујем начелству -— управи — да нареди даље што по овом треба, па да се и оном остале дотичне власти строго овог расписа придржавају (управа Мајданпека у онолико у колико се на њу може однети).

(8 овим расписом укида се члан 69. правила за извршивање закона о трошарини на дуван“),

а е тим и распис мој од 1. септембра 1881 Абр. 11536”) Yy колико се односе на непосредно поднашање извештаја од стране среских власти квартова — и на измену обрасца о приходу. ЦБр. 1321. д. маја 1883. год. у Београду.

Министар финамсије, Чед. Мијатовић, се. р.

1) Штампан у Ш. делу овог Зборника на стр. 439.

=) Овај је распис укинут раније.