Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

188 +9' Општа царинска тарифа 1883.

министар Финансије уврстиће га под ону таксу и ону групу тарифе, којима он по своме роду, својству и односно приближној вредности припада, што ће се и у званичним новинама објављивати. Члан III.

Ееспапи, састављени из разних материја, ако нису особито и изреком у увозној тарифи таксирани, као и еспапи којих би саставни делови под разне позиције тарифе подпадали, цариниће се по њиховом главном саставном делу; а ако је овај сумњив, онда по ономе“ саставку, који је у тарифи скупље такспран.

Члан IM.

Министар Финансије издаће један азбучни регистар, у коме ће се поједине врсте еспапа редом по њиховоме својству и обичноме називу у Фабрикама и трговини изложити, и који ће, даље, показивати, под коју позицију, односно под коју групу тариФе свака таква врста еспапа подпада.

По потреби, овај се регистар може и попунити и изменити, и те измене и допуне објављиваће се у званичним новинама.

Члан У.

Ако би се практиком показало, да је који еспап у увозној тарпФи толико скупо таксиран, да би царина на њ превазилазила 20", од његове продајне вредности у Србији, министар Финансије може ову таксу спустити највише до 10 на сто исте вредности, што ће се такође лреко званичних новина објављивати.