Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

288 56. Царински филијал у Обреновцу 1883.

Настављење за пограничног позорника царинаре суковеког моста.

E. ТЕЛ ежерттиве 1)

Члан |.

а, Да би царинара ова својему задатку подпуно одговорила, она ће од сада свагда имати на служби у Обреновцу, до саме границе, једнога од двојице новопостављених позорника од господина министра финансије, —- стално.

6, Као што царинара, по општем пропису својих дужности, дејствује редовно од изласка до изласка сунца, па по потреби и ноћу, — тако ће и погранични позорник њен у свако доба бити на месту својега званичног определења.

в, Ма шта и ма с које стране од еспапа, живе стоке и ствари у опште, из Бугарске или из Србије онамо да дође, за улаз у нашу државу или за излаз из наше државе, — он је дужан непремено да сазна, да види, спољно да прегледа и да изброји, па даље да поступи како ниже наведене одредбе овог настављења налажу.

г, У колико је истим, ниже наведеним одредбама овога настављења, овлашћен, да врши. ситничке и, у неколико само, крупније експедиције и наплате такса, он ће се истих одредаба

5 Шравила ова враћена су царинари суковског моста са прет= писом од 21. јула 1883. да их путем сопствене наредбе yведе у живот.

| POO RA UO арени Пи