Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

506 68. Уговор о пријатељетву, трговини и пловидби

(Орбији, неће морати полагати никакву кауцију или депозит којима не би у Француској били подвргнути грађани највећма повлашћене државе, нити таксе којима по земаљским законима не би били подвргнути и сами држављани.

Члан 6.

Срби у Француској и Французи у Србији уживаће шраво судске помоћи саобразно законима земље где се помоћ судска тражи.

Но стање спромаштва треба да је, мимо Формалности, које су прописане овим законима, још доказано и документима изданим од надлежних власти земље, из које је тужилачка страна и оверењем од стране дипломатског или консуларног агента друге државе, које ће их својој влади спровести.

Члан 7.

Срби у Француској и Французи у Србији моћиће као и сами држављани, без обзира на порекло или веру, прибављати, притежавати и преносити уступањем, тестаментом, поклоном или на други какав начин сва покретна и непокретна добра, која се у ма коме месту дотичних земаља налазе, а да им се не може тражити да плате за наследство или за пренос друге или веће таксе него што су оне које би се у подобним случајевима од самих држављана захтевале.

Члан 8.

Спор по наслеђу непокретних добара расправљаће се по законима земље, у којој се непокретна добра налазе, и решавање по свакој