Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

508 65. Yrosop o mnpujanTe;BcTBy, TDPOBIHH IT ILTOBHJIOM

Члан 11.

Увозна царина за вина Француског порекла. утврђује се у Србији на 6 динара од 100 килограма за вина у бурадима, а на 10 динара од 100 килограма за вина у Флашама.

Разуме се, да се све дотледоксе у Србији не устроји унутрашња ошшта такса на производњу или на продају вина или шпиритуозних пића, неће моћи ни при увозу наведених производа у Србији ваплаћивати крчмарина или трошарина или каква такса друга мимо царине; а ако се једна или друга од тих такса заведе, онда се ипак поменути производи не могу подвргнути другим или већим таксама, него што су оне које плаћају вина и шпиритуозна пића српскога порекла.') Члан 12.

Ма какав еспап пореклом из Србије и увезен у Француску, неће се моћи подврћи другим или већим акцизима, трошаринима или варошким дажбинама, него што су оне, које се наплаћују или би се наплаћивале од подобних еспапа Француског порекла.

Тако исто сваковрсни еспапи пореклом из Француске или њених насеобина а увезени у Србију неће се моћи подврћи другим или већим акцизима, трошаринама или варошким дажбинама, него што су оне које се наплаћују или би се наплаћивале од подобних еспапа српског порекла.

Члан 13.

Еспапи Француског порекла увезени у Србију неће се подвргнути никаквој накнадној такси,

1) Објашњено 21. јула и 25. августа 18858.