Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

520 66. Шрровачки уговор са Француском 1883.

Распис, да се од извозника кожа незахтева. наплата царине по општој царинској тарифи већ по уговору са Француском.)

Достављено ми је, да неке од царинара захтевају од извозника кожа наплату царине по новој општој царинској тариФи од 5 јуна ове г.

ахтев овај противан је чл. 15 уговора трговачког између Србије и Француске). По томе члану извозници кожа задржали су право користи у наплати царине по старој општој царинској тариФи од 28 јануара 1864 код. Па то право користи имају од 8 јула ове године, дана, кад је потврђен за закон уговор са Француском и све остале државе, с којима имамо подвезаних трговачких уговора.

Док се уговор о трговини с Француском не пошље и опширнија упутства у овом погледу не пропишту, препоручујем паринарама, да оне на извоз кожа наплаћују царину, која је поменутом (старом) општом царинском тариФом прописана, А за доказ, да ће се коже извести у земље, с којима имамо подвезаних трговачких уговора и погодаба, нека царинара за сад од извозника тражи да јој поднесу :

или рецепис овдашњих паробродских агенција, ако се коже носе на паробродима или шлеповима с означењем, да ће се коже доиста отправити онамо за где су намењене;

') Уговор је штампан у овом Зборнику на стр.302.

па риеи сениора

кафа