Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

398 . 12. Царински ивдатци 1883.

Распис, да се о издатцима паринским састави тачан специјалан рачун.

Министарству Финансије потребно је да зна стање издатка сваке царинаре за се, били они по бумету или накнадним одобрењима а за време од 1. новембра 1882. до 1. септембра 1888. год.

Па е тога се и препоручује царинарама да саставе један тачан преглед о томе, па да га амо пошљу најдаље до 5. септембра ове године.

У том прегледу царинара ће означити суму целог издатка на плату чиновника, служитеља практиканата, носача, позорника, думенџије, возара, помажућих носача, кућне кирије, канцеларијских трошкова и у опште издатака пчињених на основу буџета или накнадних одобрења министра Финансије, и то за сваку позицију издатака оделито н. пр. оделито издатак на нлату даринара и које класе, оделито издатак на плату прегледача и које класе, и на плату магационара и које класе, на плату писара и које класе, на плату практиканата итд. Осим тога царинара ће у истом прегледу и код сваке позиције одвојено назначити још и колико треба за сваког од њених органа издати од 1. септембра до 1. новембра ове године, а то ће исто учинити и код издатака на трошкове канцеларијске као и за кућне кирије, помажуће носаче, помажуће возаре итд.

Не треба губити из вида: да означавање учињених издатака, и оних, који се имају учи-