Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

559 15. Иввршивање опште царинске тарифе

Упутства за извршивање опште царинске тарифе с погледом на трговачке уговоре.

Расписом од 20 јуна ове год. ЦБр. 1980") разаслата је царинарама нова општа царинска тарифа, а расписом опет од « јула 1888 године, ЦбБр. 2088“) јављено им је, да та тарифа почиње да важи од 11 пр. месеца.

Уза саму тарифу прикључен је и закон о њој, закон, којим се управо прописују најглавније и најстварније одредбе за извршење њено. Но како је у осталом главни царински поступак, с неким малим изузецима, и даље остао онај исти, који је прописан о закону у устројству Ђумрука од 12 декембра 1863 год. — мени, за сад, — док се законодавним путем не изда нов закон о устројству царинских власти, и по томе и нов општи царински поступак, —- остаје, да ради тачнијег и правилнијег извршивања нове ошште царинске тарифе, обратим пажњу царинара само на ово, што следује.

1. Нова општа царинска тарифа замењује у свему досадању општу царинску тарифу од 23 јануара 1864 год. Према томе што је год поводом извршивања уговора закључених између Орбије и страних држава наређено до сад, како ће се и у којим случајевима примењивати увозна

7) > Штамптан у овом Зборнику на страни 296 А тарифа, такође штампана је у овом Зборнику на страни 137.