Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

у

834 Ту из Брина опште паринске тарифе

царину него што се по досадањој тарифи плаћало, а сољено,месо новом 'арифом ослобођено је сасвим од царине, то ће се на вино, штита ву и сољено месо примењивати и у овим случајевима искључиво нова 'увозна тарифа, а само на коже, лој п суво воће наплаћиваће се и даље досадања извозна царина, кад се извозе у коју од горепоменутих уговорних држава.

Да пак коже, лој и суво воће, под видом да се извозе у уговорне државе, неби отишле у земље с којима немамо уговора, на пр. у Румунију, Турску, Бугарску ит, д. царинаре ће од извозника за уговорне државе захтевати један од ових доказа: или рецепис паробродских атенција, ако се предмети носе на паробродима или шлеповима, с назначењем да ће се коже, лој и суво воће заиста отправити онамо, за тде су декларацијом код царинаре оглашени; или, ако се на други начин, а преко суседне нам аустроугарске границе преносе, уверење дотичне аустроугарске царинске власти, да су предмети онамо приспели за увоз у Аустро-Угарску, или за даље отправљане у другу коју уговорну државу.

Чини ли се извоз ових предмета за коју од уговорних земаља преко Румуније, Турске и Бутарске, на пр. преко Турске за Енглеску, извозник ће платити царину по новој тарифи, па кад докаже, да је еспап однео онамо за где га је огласио, вишак наплаћене царине преко старе тариФе вратиће му се. У овом случају доказ је уверење царинске власти оне уговорне државе, у коју је еспап увезен.

Рецепис агенције паробродске извозник ваља да поднесе одмах, чим се еспап агенцији преда,

а уверење стране царинске власти у року, који