Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

килограма, и то је та количина, на коју се има трошарина разрезати.

Члан 22.

Фабрикант не сме пећи нити из Фабрике износити ради потрошње течност слабију од 93 процента. Иепече ли, или изнесе ли из Фабрике ради потрошње слабију течност биће дужан да накнади каси и сву разлику на тежину шпиритуса између 95 процента и онога што га је имала течност која је ради потрошње изнета. У повтореном случају Фабриканат, уз накнаду штете губи и право да му се даље трошарина разрезује и наплаћује по количини на основу контролника, и власт ће онда приступити контролисању , разрезивању и наплаћивању на начин прописан у члановима “ до 10 ових правила.

Члан 23.

У Фабрици треба да има и контролору да се у свако доба кад год затражи ставе на расположење : један стотични правилни алкохолометар и један термометар по Реомиру, — оба инштрумента снабдевена са испитним цертиФикатима.

Члан 24.

Ако се деси, те се контролник поквари, у првом реду произвођач, у другом контролор дужни су да одмах о томе известе власт или министра Финансије на писмено, описавши у чему је и кад контролник покварен за које се време може оправити. У том случају министар Финансије дозволиће да се количина шпиритуса, донде, док се контролник не оправи, хвата сразмерно количини