Ženski pokret

Ова резолуција тако поднета није примљена y целости. Учињене су неке измене и допуне, и тако поправљена примљена je једногласно на поменутој Конференцији Лиге Жена y Балтимору. (Америка).

3. Ст

Чика Јовина песма y словеначком преводу.

У словеначку дечију књижевност ушла je једна нова књига. Алоја Гродник пословенио je леп број Змајевих дечијих песама, a оне су изашле y издању „ Југа " y Љубљани под насловом: Čika Jova Zmaj „Маlај in Malon“ in druge pesmi za deco (цена 14 круна). Словеначка штампа радосно поздравља књигу и препоручује je, наглашујући да je наш најомиљенији дечији песник Чика Јова словеначкој деци већ познат из збирке песама, која носи наслов „Kalama ndarija", a овом збирком ће га joш више заволети. Ми ценимо ово као нови доказ зближавања наших племена. Уверени смо да између нас не може бити чвршћа веза од оне коју стварамо помоћу наше деце.

3. Јанковић.

Једна корисна установа.

Београдски Универзални Информациони Биро „Argus", основан тек пре пар месеци, показао je већ на целу сву корисност таквог једног предузећа чија ce потреба осећала код нас y толико више, што живот из дана y дан постаје сложенији. Оснивачи овог предузећа предузели су најенергичније диспозиције, да ce „Argus" не само одржи, него и развије до висине савремених установа те врсте на Западу, и тако ћe предузеће „Argus* моћи задовољити све обавештајне потребе наше публике. И ми с наше стране препоручујемо ово предузеће, јер смо имали прилике да ce уверимо о услугама, ko je оно чини и нашем новинарству са својом тако-званом „Аргусовом Штампом", a надамо ce да ћe то и остале редакције потврдити.

192

Власивк за Д. П. Ж, 3. П. МИЛИЦА ДЕДИЈЕР. Одговорни уреднмк bPAHKO МИЉКОВИЋ Новоаазарска ут, 3i.

Жеиски Покрег

4