Ženski svet

Можо ое добитп код иидаиача и по спима кн>ижарама у Пеограду. Препродавци добијају 3;» од ето. Поруџбине без новаца не извршују се. Изишао је позив на нову кљигу ~€ито и решето‘3 друга књига хумористични и сатирични списи од Стевана Ј. Јевтића проФесора. Књига he изићи за 14 дана а цена је 50 иовч. или динар, а кад изађе из штамие коштаће 75 новч. или динар и пу. Скупљачи добијају једанаесту књигу или новце за њу. Претилатити се може само код писца у Београду, Миланова улица бр. 7. (кућа г. Пајевића). Књига ће изнети 14 штампаних табака у истом тормату као и прва, а садржај ј е овај: 1. „Четири милиона рубал>а“, шаљива игра у три чина с певањем. Ово t je дело наградила „Матица Српска" и приказано је нрвн пут у Београду. 2. „Четири милиона критика “. 3. „Л»убица ; ‘, дечија глума у два чина. приказана дванут у Новом Саду. 4. „Од нсмила до недрага“, нриповетка са плачем и емехом. Илустрована мала свештена нсторија са 20 слика за српско-народне школе. Издање српске књижаре Браће М. Поповића у Новом Саду 1887. Цена је 8 новч. Примедба. Молимо, да извине наши претплатници, што им је нрошли 6. број мало доцније стигао. У штамиарији је иестало било артије, на се изчекивало на то 2 —3 дана; но ипак иисмо могли дочекати, те смо морали узети другу артију за неколицину нретплатника. Ствар је сад доведена у ред и неће бити више на том сметње. Уједио јављамо новим претплатницима, да нам је нестало 2., 3. и 4. броја, те сад нека причекају до нове године, па ћемо их онда уврстити у иретплатнпке за идућу 1887. годину.

НА ЗНАЊЕ.

Иитимо наше јавне дворане, музеје, школе, читаонице и наше домове српским скулптурама.

Оснујмо овим подузећем „фонд св. Саве“ да обезбедимо опстанак српским народним школама.

Подигнимо скроман споменик великану творцу српске литературе и језика.

lie.ni'iHjia је. салику у внскиу 7a, а у ширнну 50 <«. >i

Цена салика из бела алабастер-гипса ф. 3-60 н. или 8 дин. Позлаћени, бронзирати или ружичасто обојеии салици коштају по 50 н. или 1 дин. lio комаду скупље. Предплату из Аустро-Угарске, Босне, Херцеговине и Црне-горе ваља слати на S. Jovanovits, IV., Trappelgasse Ш\ 1, Wien, или срн. књижарама. За краљевину Србију прима искључиво наш генерал. заступник, краљ. српски дворски књижар г. Андрија ПуриЛ у Београду. Беч, месеца септембра 1886. Т. Везилић-Суров и С. Јовановић, издаваоци „сриске галерије популарних мужева“. Подекупљачима да.јемо 11-и салик па дар или новаи,.

Вук. СтеФ. Караџић.

ПОШТА.

Гд. Д. 111. у Приједоу. Бр.ој 2. намје изишао, а 5. смо послали. накнадно са овим бројем и г. Митриновићу' и г. Радетићу.

223

САДГЖА.Т :1. Пе»ови»о роду свом. —2. ЈНта све могу да рлде женсгсиље? ( Продужеље); - 3. Како да се чувамо од колере. 4. Зијање па предисање на уста. —5. Букв-ице о васпитању од **. ■ —(s. Рлд дооротворних задруга: 1. новосадске. 7. Дооревољни прилози на ногорелце Србе у Турском ‘ Вбчеју п •Орпској Црп«и. —S. Листићи: иа друштва, злрад здравља, за матере, за домаћице-, равно, нове књиге н листови. !). Нримедба. —• • 10. На зиање. 11. Нопгта. ВласНИК : ДопротооЈрна Задруеа-бритеиња Повосаткинм. Падајв n уређцје : Аркадије Варађанин. ШТАМПАРИ.ТА М. ДИМИТРИЈЕВИЋА У НОВОМ САДУ.

ЖЕНСЕИ СВЕТ.

224