Ženski svet

Модерна тоалетна умјетност.

Од прастарог доба све до дапас су сви иароди особпту пажи.у обраћолп пе:-ш тсла п лепоте, уважујућп при го.ме, да је ленота моћ н бо га т ст во. Свега и свачег се је већ иммислило п нронашло, почам од равнмх паста старих египћана све до најфпнијих ортопедскнх маска и хпл.аду других апарата, па ипак сво је io било без успеха, иапротив у место да је нгтогод хаснпло, још вшие су се некоје даме лице исквариле, а зашто? Лер нису зпале правп начин за негу лпца и лепоте у опште. Свп иачпни за негу лнца су само пролазни билн и данас су свп апаратп забачени, јер се је дошло до увифен.а, да тела без жпвота (апарати) не могу онај уплив на кожу нматп као жива тела и зато је данас искључиво шведсЈччг систем за масажу .дица меродаван и са истим се увек пајболш успех получује. Нема никаквог средства које кожу н лице трајно полепшава, ако се лице не масира, а то је барем јако једноставно. Након умивања (из јутра н на вече) обрише се лнце са грубим ручником, а лакон тога се узме на два средња нрста мало Креме за масирање, па се почам од чела лаганп нотеап иовлаче од слепоочпце, онда од испод ока до усппх углова, а одавде преко подбрадка лагано на врат; прво леву онда десну страну. За време што десна рука масира нека лева рука по.тожепа на левој страни лица лежн и онда обратно. Свака дама, која на овај иачин лице негује, бнти he вазда леног п свежег изгледа,. и кад буде у годшгама бпће више замамљива него ли девојка од 1G годпна, Кроз мггоге ггокусе је устаиовљено, да је за оне, које и.маду бслу илп јако танку кожу, најбол.е, да употребе код умивања прекухану и добро остојану воду, за црномањасте, које су здравог нзгледа сасма обичну х.тадну воду, а онп. који имаду наборе иа лнцу, или ако пате, од црвенила поса, нека барем једаппут на дан млаку воду употребе, то исто вредн и за мушкарце. Свака жеггска, ма да је којег сталежа мора настојатн, да лпце, зубп, коса и руке у добром п лепом стању буду алн мора п над тпм бдптп, да не дангуби цели дан пред огледалом. Треба чуватп лице од отровннх стварп н од невал.ане шминке, лице треба увек са најбол.им препаратнма иеговати. Зато је најбоље употребитн шведску масажу, пста траје само 5 мипута, а толико времена свака дама за пздржавање своје лепоте жртвоватп може. Даме, које пмаду грпзнице (Mitesser) иа лпцу, нека исте ппкако не истискавају, за одстранен.е гризнице и бубуљнца је најбоље умиватп лице (место саауна) са ирашком којп је саставл.ен од Бадемових мекиња, Бадемовог уља, Benzoe, Вогах и жиле од браиплнанског сапуна, то се добпје у готовом под именом ~Nywana“. Пеге п наборп могу се само у пролеће илп јесон од-

Написала Лади М. Билмоар.

странити п то за увек масажом лица са „Nobilior Cr6me“ II умнвањом са Nobilior сапуном или Nywana, И баш се препоручује ошјм дамама, које су- разна средства досад узалуд покушале иека ие пропусте шведску масажу лица са Nobilior Creme. У опште нема ни једно тако привнато добро средство за иегу лица као што је Nobilior (Jreme и Nobilior сапун. Даме, које су црномањасте нека употребе жути пудер за лнце, плавојке бели или ако су бледог лица роза пудер; роза пудер н црномањастнм добро пристаје. Ако вам коса седи или испада, или ако је риетка пуна прхути (перута), онда немојте оклевати, већ послужите се са ево јако једноставиим рецептом. Нарнбај ге три велика здрава црвена лука треницом на тањир, из тањпра успите цело у једну боцу од 1 литре, налите на то по чаше воде, 100 грама чнчковог уља, добро запушите боцу и метните је на вруће место пуних 8 дана, онда чисто процедите и успите у 200 грама амерпкански Hair Petrol Eter. Пре потребе добро промућкајте, па вечером три до четпри пута на дан главу покваспте, веселпт ће Вас како се коса леио опорав.ва. Ако је коса од нарави маспа онда се у место чичковог уља метпе на лукац 200 грама финог спиритуса исти се добпје у свакој трговпнп за 52 филира. Ако зуби имаду Пломбе или ако се има уметне зубе, онда је најбоље само „Tablette Iff“ за чишћеље употребитн. 'Го су мале таблете, које се метну у по чаше воде, када се растопе, добнје се угодна блага вода која красно зубе чисти, неквари пломбе и фино освежује дах. Онима којим кваре зубе код прања, нека употребе само тврде четкице, онда отврдне месо и престане крв ићи. Оволико за данас, ндући 'пут биће говора о начину како се седа коса бојадише. Савјети у свим тоалетним пнтањима добију се дискретно и бадава. Горе наведени нредкети добију се ив НОБИЛИОВ НАРФУМЕРИЈЕ у ВАГРЕБУ.

2000 пута повећане микробе подкожног везива, које од шведске масаже са лица изчезавају. 48

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду

ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 2

Д Е Н Е. НОБИЛИОР КРЕМЕ за масажу и полепихавање лица НОБИЛИОР ПУДЕР за полепшавање лица у роза, крем и белим НОБИЛИОР САНУН за негу и полепшаван.е лица ТБИРВАНА љепотни прашак против бубул.нца н грнзнпца ХАИР ИЕТРОЛ ЕТЕР за негу косе 1 велпка боца ЧИЧКОБО УЉЕ за негу косе „ТАБЛЕТЕ ИФФ“ за зубе чистити 1 кутија са 50 комада 1 бочнца К 1 '5O '1 кутија К I‘so 1 комад К 1" 1 кутија К 1* К 21 боца К 0-60 К o’Bo За омот се не плаћа ништа. Све наручбе треба управити на Нобилиор Парфумерију новој звезди у 3 а гр е 6 j I—l1 —1 Илица 33.