Ženski svet

96 ЖЕНСКИ СБЕТ Бр. +.

Порука нашим претплатницима.

Страни, па скоро по сви наши листови прекинули су С вереспјом, јер је опа многе њих сахранила. На п миш емо се решили, да е овом годином и с овим бројем прекинемо за будуће са вересијом, тим пре, што је зитампа јако носкупила. те. би нам верееија однела и опо мало зараде. то ју имамо око овог јевтиног листа.

Вересија нам је редовно 500—600 К годишње односила све од кад лист излази, па тако би пи даље ишло, уверени смо, јер су читачи тако осетљиви, да одмах врате лист, ако их и после године дана на пајучтивији начин опоменемо на дужност, па нас по неки још и поштено изгрде.

(' тога још овај број шаљемо свима дојакошњим треш плашницима, који нам до данас нису послали претилату за ову, а по неки и за прошлу и претпрошлу годину, па онда прека“ дамо за све, који нам до патшег Ускрса ове године не буду послали претплату. То чинимо и с тога, што хоћемо поново да шетамнамо адресе, а то опет односи знатну своту, па нећемо за__ несигурне платише још п тај трошак да сносимо.

Ко ши за четири месеца пе може да доспе, да пошље прет“ плату или не може да скуцка 8 круне, пеће пикад пи моћи. Ваља једном п наш евет павикавати на ред и тачност, јер ред држи свет.

И наше поједине скупљаче умољавамо, да и опи до гој“ њег дана скупе и пошљу претплату.

Ко од претплатника наших случајно пе би добпо лист за два-три дана кад обично стиже, пека одмах рекламира па познти бесплатно. |

У Новоме Саду, 1. априла 1901.

Уредништво и адменнстрација Женског Света“.

Нашим поштованим сарадницима и тајницима добр. задруга

јављамо, да ће им послате ствари доћи на ред, чим пређу извештаји радова и забава друштвених, који падају у почетку године. ' Уједно умољавамо поштоване тајнике и тајнице појединих задруга, чији радови за прошлу годину нису још изишли у нашем листу, да их ДОставе у току идућег месеца, како би могли саставити тачан преглед о стању и имању појединих задруга, и изнети нашој читалачкој публици на углед, "која то од више година очекује. УРЕДНИШТВО.

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду. <>