Židov

8

t«davat«U 1 ođiovoml oređalk: S. SPITZER. Tiskara »MERKUR« d. d., Zagreb

»i i u o v«

BROJ. 32.

ZA BUDUĆU ŠKOLSKU GODINU primam ina stan i potpunu opskrbu dva dječaka, Židova nižih razreda srednje škole. Familijaran postupak, dobra opskrba, Pismene ponude pod »Roditeljska kuća« na upravu lista.

NATJEČAJ. Kod Uprave Keren Kajemet Lejisrael u Zagrebu osniva se odjel za osiguranje života, a kasnije 5 za sve druge grane osiguranja, na temelju ugoyora. što ga je uprava Keren Kajemet Lejisrael u Jugoslaviji sklopila sa osiguravajućim društvom Feniks«. Za ovaj‘odjel za osiguranje života traži se upravitelj. Reflektanti naka svoje oferte s naznakom svojih zahtjeva te dosadašnjeg djelovanja odmah podnesu upravi Keren Kajemet Lejisrael u Zagrebu, Ilica 31, 111. Uprava Keren Kajemet Lej’srael.

XiV. cijonistički kongres u Beču, augusta 1925. 18. augusta ove godine, otvorit će se u Beču XIV. cijonistički kongres. Protokoli kongresa su dokumenti, koji će i nadalje zadržati svoju važnost i svoj značaj. KONGRESNE NOVINE, organ XIV. cionističkoga kongresa izlazit će u Beču od 18. augusta, pa sve do konca kongresa i donosit će službeni protokol. Ali i za svakoga će biti nužno da zna, što se dešava i izvan plenarnih sjednica, što vodeće ličnosti cijonizma misle o pojedinim problemima, da ukratko sazna sve, što je potrebno, da se uzmogne ispravno prosuditi cijonistička situacija i dogadjaji na kongresu. »WIENER MORGENZEITUNG« židovske svjetske novine velikoga stila donosit će u znatno proširenom izdanju za vrijeme kongresa izvještaje i komentare javnim raspravama, opširne inferviewse vodećih ličnosti s obilatim materijalom slika, koji će biti priložen tekstu i podati zrcalo dogadjaja u cijonizmu. Prigodom Ifotvorenja kongresa izlazi pored obična dnevna izdanja SVEČANI BROJ koji će obasizati otprilike 80 stranica sa prilozima svih vodećih muževa židovske politike, znanosti i književnosti i dosada neobjavljenim ilustracijama iz cijonističkoga pokreta i Erec Jisraela Uvjeti nabave. Kombinirani abonement (oficijelne »Kongresne novine« i »Wiener Morgenzeitung«, zajedno sa svečanim brojem stoji) Din. 80.Zajedno sa narudžbom treba da se pošalje i naznačena svota, jer će se novine slati samo na temelju stigle pretplate. Narudžbe se šalju na »\VIENER MORGENZEITUNG«, VVien 11. Taborstrasse I—3.

NATJEČAJ. Kod Uprave Kcren Kajeinet Lejisrae! u Zagrebu osniva se odjel za osiguranje života, a kasnije i za sve druge grane osiguranja, na temelju ugovora, što ga je uprava Keren Kajemet Lejisrael u Jugoslaviji sklopila sa osiguravajućim društvom »Feniks«. Za ovaj odjel traže se mjesni zastupnici. Reflektanti imaju svoje oferte s naznakom svojih zahtjeva te dosadašnjeg djelovanja da odmah podnesu upravi Keren Kajemet Lejisrael u Zagrebu, Ilica 31. 111. Uprava Keren Kajemet Lejisrael.

"htd Restauracija ~KARMEL“ u prostorijama prijašnje restauracije Andžela, Petrinjska ulica 26. Solidna ; dobra podvorba, vazda svježa i dobra kuhinja. Abonenti dobivaju popust. Za oblinu posjetu moli Restauracija ~KARMEL“

STAKLANA BRAĆA GROSS ILICA 84. ZAGREB Telefon 12-27. Veletrgovina stakla porculana i kuhinjskog pribora. Najjeftinije vrelo za nabavu; Svih vrsti stakla Porculana Svjetiljaka Ogledala Okvira Staklenih ploča Raznog kuhinjskog pribora NA MALO 1 VELIKO Najveći izbor letvica za okvire. Vlastita radiona okvira za slike i ogledala.

PAMUK sve vrsti i u svim brojevima \iti bijeli farbani A. ROMANO ZAGREB, Boškovićeva ulica broj 15 Brzojavi: DIANA Telefon broj 23-66 MOLINO žutica platno Sifoni vata (za poplune

BOTHEI EHRKIHN D. D. ZHGREB Tvornica; Zagreb, Sauska cesta broj 25. telefon broj 14 i 19 —99. Protfaoaona: Zagreb, Ilica 38. nlaz mesnička ni. telefon broj 17 —76. Podrnžnlca; Beograd. Kralja Petra ulica 20. Braća Stožir k. d., Bjelovar, Lauoslau Dukelić, Gospić, Komlsifona skladišta: Depolo i Stipiić, Sušak, bazar fllanasijcuić i Kompanija Skoplje, Dankooić i Srujić, ffiš, 3osip Pijauić, Split. Proizvadja: pahithi sili) mti l slapa, kiipebi irediaj ta stanove, banke. Meli. kavane i restauracije. SKLADIŠTE TAPETA I KOŽNIH GARNITURA.

Nosite radi njihovih mnogih prednosti Kaučuk pete i potplate.

Tlo oolašuje -- taj napreduje

A C II JE R" Agentura za prodaju kuća 1 zemljišta. Berislavićeva 4. - ZAGREB - Telefon 16-67. Industrijalci, Banke-Bankari, Dioničarska društve, Amerikanci, advokati, lekari, senzall, trgovci, veliki i mali posjednici najprije, najlakše, najbrže, najjeftinije, najuspješnije možete kuplti-pr odati kuće, vile, vinograde, gradilišta zemljišta, veleposjede, ako se obratite na opšte sa svog dorbog glasa poznatu koncesioniranu i sudbeno protokoliranu tvrtku m ICKACOKIB w