Arhiv UNS — Humoristička štampa

Bobi

Bobi је legendami bečki grof, čiju komičnu malu figuru »resi« blaziranost i nerazumij evanj e suštine stvari, dpgođaja ili vica.

Grof Bobi htlo je jednog dana kupiti automobil. Pozvao je starog prijatelja Rudija da mu pomogne, i tako su obojica lutali cijeli dan po Beču i u raznim zastupstvima gledali automobile. Ali Bobi nigdje nije mogao naći ono što je želio. Jedan auto bio je prevelik, drugi ргеmalen, treći nije imao lijepu boju; svakome je nešto manjkalo. Konačno pred vecer nadju u jednom zastupstvu auto koji

se je Bobiju donekle svidio. Spretan zastupnik iznosio je sve prednosti automobila: »Auto je neobično ekonomičan, siguran u zavoju, motor tiho radi, a najveća mu je prednost silna brzina. Pomislite, gospodine grofe«, pjevuckao je zastupnik »u šest sati u jutro sjednete u kola u sedam ste na Semmeringu«. »Zaista«, iznenadio se Bobi. »Garantiram«, potvrdjivao je zastupnik. »No onda dobro, ja ču još

razmisliti o tome, pa me sutra u jutro nazovite da vam kažem odluku«, Drugog dana telefonirao je zastupnik Bobiju: »Jeste Н razmišljali gospodine grdfe, što o automobilu?« »Jesam«. »Pa?« Neću ga uzeti«. »Zašto?, zaprepastio se zastupnik. »Zato. Šta ću raditi u sedam sati ujutro na Semmeringu kađ još nikoga nema gore?«.

»Čovječe, šta radite ? Sada su u modi тиспе ur&.«

NE BAZUMIJE

»Vidite, Ja sam se rodio gore u onom dvorcu. A vi?« »Ja u sanatoriju«. »Strašno, Sta vam Je falilo?«. Od koljevke sve do groba, Čovjek puni svoja droba, Ali zbog istoćne kazne, Crijeva mu se uvijek prazne.

4

»PATAK«

Broj 2*