Beogradske novine

Naklada: Beogradsko novinsko društvo, Beograd.

Odgovoran za uredništvo: JURAJ GROF ORŠIĆSLAVETIĆKI.

Strana 4.

Beograd, utorak

Beogradske Novine

25. januara 1916.

Broj 11.

Mali oglasnik.

Radionica knjigovezačko - kartonaških izrađjevina i zavod za rastiranje Save Milanovića Brankova uiica 20. prima sve poslove na izradu.

Traži se kuvarica, Djevojčica, ozbiljna od 15—16 god. koja prilično vlada njemačkim jezikom, za posluživanje u jednoj većoj poslastičarnici. Stan hrana i plata prema sposobnosti. Za adresu obratiti se uredništvu ovog iista, pod .valjana 100".

Više se lijepih, stanova izdaju sa i bez namještaja. Beogradska ulica 31.

Kuvarica, ili djevojka za sve traži se u jednoj oficirskoj porodici koja kpva njemački ili austriski. Čubrina ui. br. 8. 9 c.

Na prodaju, velika količina raznih srpskih i stranih poštanskih maraka. Za cijenu i pregled obratiti se Kursulina ulica 26 svakog dana od 2—5 časova po podne. 11 c.

inteligentna djevojka, iz bolje kuće, vešta u svima kučevnim poslovima a naročito u srpskoj i češkoj kujni, koja je izučila i sve veštačke ručne radove, govori, srpski, češki i po malo njemački, traži nameštenje bilo kod djece, bilo kao pomoćnica gospodji ili da vodi kuću u porodici. Ponude slati ovom iistu pod šifrom „1913*. 8 c.

Stan s namještajem, iz 3—4 sobe, u blizini Terazije traži se. Ponude sa označenjem cijene javiti pod „A. K. 102“ adminisraciji „Beogradske Novine".

Nestali.

Tražim, moga sina Dragića Sremčevića i rnoga brata Rajka Todoro- : vića, kome je njihovo mjesto bavljenja poznato moli se, da javi administraciji „Beograđske Novine'.

Tražim svog sina Ljubomira Lepčevića koji je prigodom evakuacije i Beograda u septembru prošle godine otišao neznanokuda. Molim svakog, koji bi štogod doznao o njemu, da mi javi, I pa će bili pristojno nagragjen. udova Mitra Lepčević, kralj Aleksandrova ul. 110. j

DAM5MŽ5E5IRE: i bogati izbor ukrasa najjeftinije prodaje i prima opravke Movi modni salon S. M Lazarevića u vlastitoj kući. Kralja Milan i 120 (u dvorištu).

l i 5

Knjigovogjii sposobnog u biljancu traži odmah TRGOVAČKA BANKA dioničarsko društvo u Zemunu. Oferti sa referencama i zahtjevom plaće neka se uprave na Trgovačku Banku u Zemunu.

SARDINE 0 ZEJTIND sviju sorta, haringe, južno voće, razne konzerve, tijesto za supu a la Maggi po 5 hellera, čaj i kafu prodaje po najpovoljnijim cijenama J. F R E D N D, P R A G Karolinenthal, Palackystrasse Nr. 1.

Tko traži

namješten]e, ili treba rađne sile, najbolje je, da oglasi u „Beogradskim Novinama u . Uprava: Čubra ulica br. 3. Oolas za namiestaniE stDii 50 liiira mias za potrazliu fgđne snage K i~-

Baterije za džepne lampe samo prima kvalitete, liferuje samo velikim trgovcima i preprodavačima. Tvornica elekt. baterija M. VVEISSENBERG, VVien II. Raimund gasse 6. Traže se sposobni zastupnici. 2

Cesarsko i kraijevsko policijsko predsjedništvo. Cijenovnik vožnje I. U gradskom obiinu:

Dvopežna kola do 3 Iica i >/ 2 sata K 2.za svaki dalji l lt sata 1.(započeti 'A sati računaju se potpuno. Ako je u fiakeru više od tri lica, plaća svako više lice po 0.50 II Do željezničke, parobrodske stanlce i obratno: Dvoprežna koia do 3 lica K 3.20 ako je u fiakeru više od 3 lica za svako više lice » 0.60 III. Druge vožnje : Na >/2 dana (7 sati) K 20.Na cio dan (14 snti) 30.IV. Vožnje van grada: a) u Zemun, žeijez. stanica K 8.b) u Zemun, grad 20.c) u Zemun, željez. stanica ili grad i nazad, za 1/2 sata čekanja u Zemunu 15.—

d) Vožnja van grada (izuzimajući Zemun) po pogodbi. V. Čekanje u Beogradu i Zemunu po cijeni od sata kao pod I.

VI. Odredbe za prtliag: Obični ručni putnički prtljag besplatan, za prtljag kod kočijaša od komada K 0.60

Berthold Goldstein BEOGRAD, Simina ulica 16 koji po naročitom odobrenju c. i kr. vlasti :: otvorio u Beogradu :: izvoznu i uvoziiu trgovinu preporučuje za sada svoje usluge za uvoz životnih namirnica i konsumnih artikala sviju vrsta. Docnije će početi rad i sa izvozom. Za sada treba brzojave i pisma upućivati na adresu Berthold Goldstein, Zemun

r , VM IL-BS Č ygrgPBr irRya >

Agenturska i posrednička radnja Sandor Pollak — NOVI SAD, Ulica Kossuth Lajoš 11,preporučuje svoje prvoklasno komisiono stovarište, kao i svoje prvoklasno posredništvo.

Tvornica kišobrana Moše A. Mazze Dobračina ulica broj 4., — blizu Pozorišta, |L £$ otvorena je svakog dana. Prima sve opravke ||| ^ i preporuča svoje stovarište. 2 * ■"

PAŽNJA! PAŽNJA! Za sopstvenike mlinova Tarjan und Comp. BUD.VPEST V. Esftkv u. 8. ustanova za nregjenjo nilinova i sva tohnirka urogjonja, literuje sve vrste mašina za mlinove, kao i sve tehničke artikle za mlitiove i tvornice najbolje vrste, po najnižoj cijenama. Kod pregradjivanja mlinova i preuregjenja daje i stručnjačke savete.

Petrolej l H Benzin j I Mašinski zejtin j Zejtin za jelo Terpentin 1 Ricinov zejtin --—=4

liferuje prompt

Wien I., Krugerstrasse 3.