Beogradske novine

Beocradske Novbe

četvrtak

Broj 58.

1. marta 1917.

Popuštanie dovoza žlvotnlh namimlca za Franc'Jsku.

niemotko.

Iz Hrootske I Bosne.

(NaroCiti brzojav iBtogradsk'ih Novinac; ZOrich, 28. februara. U prkos svih protivnih vijesti, osjeća sc pođinornički rat u sporazunmim državama svakim danom svc višc. „Matin" od 24. ov. mj. piše: Dovoz životnih namimica na pariskc trgove i opet je zaostao za dovozom predjašnjega dana. On je juče, 23. ov. mj. iznosio 9750 kilograma prcma 11.126 kilograma 22. ov. mj. 'i prema 20.515 u pretprošli petak. Dovoz dakle rapidno pada. Položaj je svakini danom sve kritičniji. Stanovništvo se |xk:inje uzrujavati. Nekih je artikala već potpuno nestalo. Kriza u Pcrtugaliji zbog neograničenog podmorničkog rata. Kb. Madrid, 28. februara. Prema vijestima portugalskih i španskih listova vladaju u Portugaliji od početka neograničenog podmorničkog rata izvanredno teške prilike u unutrašnjosti zemlje, jer je zapeo svaki izvoz i uvoz. Predstoji ministarska kriza. Obustavljanje željezničkog prometa u Italijl. (Naročiii brzojav „Beogradskili Novina*) Lugano, 28. februara. Zbog nestašice uglja bila je uprava talijanskih državnih željeznica primorana, da obustavi dalja 92 lična žeJjeznička voza. Uuištavaujc engleske žitne zalihe. Lov n a pacovc. (Naročiti brzojav „Beogradskih Novina") Rotterdam, 28. februara. Zitne zalilie, koje se nalaze u engleskim stovarištima, nijesu — kako se razabire iz jednog izvještaja u „Tiniesu" nipošto dovoljno osigurana protiv svih eventuainosti. Svakodnevno unišiavaju pacovi u engleskiin skladištima žita u vrijednosti od 300.000 shillinga. Da se toine doskoči, raspisana je nagrada od 1 penny-a za svakog ubijenog pacova.

fimerlka 1 jredlšnje MI. Cljela zapadna Amerika protiv rata. 'jNaročiti br7-Ojav »Bcogradskiii Novinas; Žencva. 2S. februara.

„Matin" javlja iz San Franciska: Ciiela zapadna Ainerika je protivn rata, naročito Kalifornija, čiji guverner rat oštro osudjuje, jer bi se on vodio protivu jednog naroda, s kojim se uvijek živilo u prijateljstvu. Neki brodovi i interesi nekolicine liferanata ne zaslužuju, da mi našu djecu šaljemo na kianicu. C h icago, Cincinatti, St Luis i Kans as C i ty su protivu rata. To su u ostalom i najvcće njemačke n^rieobine. Držanje ajHeričkog senata. (Naročiti bpzbjav lBeogradskih Novina«i / r Koln, 28. februara. „Kolnische Zeitung“ javlja iz Amsterdama: Mjerodavni krugovi vide u lome, što je primijen prijediog senatora F a 11 a, kojim se Wilsonovo traženo ovlašćenje upućuje odboru, prećutno odbijanje Wilsonovog zahtj eva.

Burne scene n washingtonskoui seaatu. Kb. Haag, 28. februara. Iz Washingtona javljaju: U senatu je 26. ov. mj. došlo do btimih scena. Republikanci su predložili, da se u zabranjcmi zonu demonstrativno otpošalju neki trgovački brodovi, kako bi se doznalo, da li će ih njemačke podmornice zbilja torpedovati. Zia vrijtme debate o ovom prijeđlogu došlo je do velike buke, jer su protivnici ovoga prijedloga protiv njega žestoko protestvovaii.

Shvaćanje medju amerlčkiin prijateIjltna mir a . (Naročiti brcojav »Bcogradskih Novina«; Anisterdain, 28. febniara. ,,D a i 1 y T e I e g r a p h“ javlja iz NewYorka, da su u aineričkim pacifističkim kmgoviina uvjereni, kako ncoe doći tlo prekida diplomatskih odnosa izmcdju Austro-Ugarske i Sjcdinjenih Država, a ni do rata sa Njemadkom, jer će po njihovom jnišljenju svjetski rat biti prijc svrše.n, nego Ji Što će Sjedinjcne Države moći da se bar donekle priprcme za rat.

A&sMiorsko. Zapovjeđnik flote Njegovan proizveden za admirala. Kb. Beč, 28. iebruara. Car i kralj K a r 1 o proizveo je zapovjednika austro-ugarske ratne mornarice Maksimilijana Njegovana, za a d m i r a 1 a. Bugarski kralj odiikovao austrongarskog minlstra spoljuih poslova. Kb. Beč, 28. februara. Povodom notifikacije stupanja na prijesto cara i kralja K a r 1 a bugarskl je kralj austro-ugarskom ministru spoljnih poslova, grofu C z e r n i n u, podario vellkl krst Aleksandrovog reda.

Razgovor sa njemačkim prijestolonasljednikom. (Naročlti brzojav „Beogradsklb Novlna“.) Berlin, 28. febmara. Glavni urednik „Berliner Volkszeilung“-a Otto Nischke, bavio se nedavno sa još nekoliko novinara na zapadnom frontu. On i njegovi drugovi bili su pozvani na mčak kod prijestolonasljednika. Poslije ručka se razvio razgovor o kome „Berliner Volkszeitung“ ovo donose: Prijestolonasljednik je nekoliko puta naglasio, da je borbena djelatnost na zapadu vflo teška. On je hvalio požrtvovanu istrajnost svoje vojske, koja se 29 mjeseci u mjestu bori. O neprijatelju je prijstolonasljednik govorio sa riječima časnog priznanja njego\'e vojničke sposobnosti. Vrlo se iscrpno obavještavao prijestolonasljednik o privredniin prilikama u Berlinu i imao je samo pohvalnih riječi o požrtvovanju domoviue. Razgovor se ponovo vratio poIiticL Francuska mržnja protivu Nijemaca je upravo Jcdna bolest, u kojoj Francuzi podnose tuiiženja od stranc Engfeske. Pri razgovom o noti četvoniog sporazunia Wilsonu saglasio se jtrijestolonasljednik s niišljenjeni, da je ona znak slabosti protivnikove. Samo time, Što su usvojeni ratni ciljevi i onih naroda, koji su s razbojničkim težnjama ušli u rat, moglo se očevidno na protivničkoj strani postići jedinstvo. Grika I sporazumne slle. Neredi zbog gladi. (Naročiti brzojav sBeogradskih Novina*;, Lugano, 28. februara. Kako „Corriere della 5613“ javlja iz Atene, priredili su juče u veče gladni radnici u Pireju ponovo velike protestne manifestacije, ali su one brzo bile ugušene. Rat u RumunisKoj. Incidenat izmedju rumunjskog poslanika I lorda Milnera. (Naročit! brzoiav „Beogradsklh Novlna'.) Stockholm, 28. febmara. Zia vrijeme zakuske, koju je davao S azono v u čast sporazumnih delegata, došlo je do nezgodnog incidenta. Ruinunski poslanik D i a m a n d i izrazio je lordu M i ineru svoje čudjenje, što se engleski ratni brodovi još nikako nijesu sukobilj sa njemačkim pođniornicama. Lord Milner je na to odgovorio: i ■— Da Rumuni nijesu Nijemcima ostavili svoje izvore nafte, ne bi bezbrojne jxxlinomice ni mogle poći na jxit. Diamandi se zajeđno s nekim višim ruskim časnicima na tu primjedbu glasno nasmijao.

Francusku. Kriza uglja u Francuskoj. (Naročlti brzojav „Beograd. Novina'*.) Zeneva, 28. iebrtiara. Municijone tvornice u Lyonu i Besan^onu zbog oskudice u uglju prekratile su svoje radno vrijeme za četirisata dnevno.

Ruslla. Opsadno stanje nad Petrogradom. (Naročiti brzojav „Beogradskih Novina“). Stockholm, 28. februara. Iz Stockholma se doznaje, da je zbog demonstracija objavljeno nad Petrogradom opsadno stanje. Zasijedanje dume. Kb. Petrograd, 28. februara, Gosudarstvena duma opet je nastavila svoje zasijedanje. I državni savjet ponovno se sastao. Dalja apšenja radničkih prestavnika u ratnom industrijskom komiteu. (Naročiti brzojav „Beogradskih Novina"). Kopenhagen, 28. februara. Prema saopštenju ruskih listova su uapšeni i u Samari radnički prestavnici u komiteu ratne industrije. Predsjednik odjelenja je razgovarao sa mmistrom predsjednikom Galičinom, ali rau je ovaj izjavio. da nije u stanju ništa učiniti za uapšene radničke prestavnike. Moskovsko plemstvo za reforme. (Naročiti brzojav „Beogradskih Novina"). Zeneva, 28. februara. „Temps" javlja iz Petrograda: Car je primio jednu pismenu pretstavku, u kojoj se veli: Sreća prijestola i domovine zavisi od izvodjenja reformi, koje su zabtjevali duma i zemstva.

Itallja. Mussollni teško ranjen. (Naročiti brzojav „Beogradskih Novina") Lugano, 28. februara Vodj socijalističkih disidenata i izdavalac ratobomog lista .Popolo d’Italia*, Mussoiini, koji se kao podnarednik nalazi na Kraškom frontu, teško je ranjen, zajedno sa još nekoliko časnika i vojnika, uslijed eksplozije vlastitog torpeda.

Banjalučka veleizdajničk« parnica. Prije dvije sedmice je otpočelo u sjednici višeg suda u Sarajevu, kojoj je predsjedavao predsjednik Tschoffa, rasmatranje žalbe protivu banjalučke veleizdajničke pamioe. Kao što je poznato, 3. novembra 1915. otpočelo je kod okmžnog suda u Banjaluki sudjenje Grgjiću i drugovima; na pretres je došlo 156 Srba, medju njiina dvije žcne, koji su bili optužni zbog zločina veleizdaje. Sa obzirom na velik broj optuženih i vrio glomaznog materijala parnica je trajala skoro šest mjeseci i okončana jc 21. aprila sa osudom 16 optuženih na sinrt, na vješalima, dokle je 53 optuženih oslobodjeno, a ostali su osudjeni na tamnicu od dvije do dvadeset godina. Sad je 8. febmara konačno završeno rasmatranje presude, kojom su optuženi osudjeni na tamnicu. Viši sud je odbio sve žalbe protivu presuđc. što se tiče žalbe na veličinu kazne, to je po žalbi državnog odvjetnika optuženome Stevanu 2 a k u I i povećana teška tamnica od šest na deset godina, optuženoj Darinki M ali ć od pet ua šest godina, optužcnome dnt Vladitniru Corović u od pet na šest godina, optuženome Iliji Jahoti od pet na šest gođina, optuženome Veljku Vujašinoviću od pet na sedam godina i optuženome dru Vasiliju Ru ndo od tri na pet godina. Inače je žalba optuženih u toliko zadovoijena, što jc kazna osmorici optuženih smanjena sa po dvije i jednom godinom, a dvojici optuženih je izdržani istražni zatvor uračunat u dvogodišnju tešku tamnicu. Zia ostate je na zatvor osudjene optuženike odobrena presuda prvostepenog suda, dokie o smrtnoj kazni šesnaestorice optuženih, medju kojima se lialazi i Vasilijc Grgjić, nije još donijeta konačna ođluka. I prema odluci višeg suda oštetu državi od 14,644.000 kruna imaju da naknade samo oni optuženi, koji su osudjeni zbog veleizdaje, doklc je dotična žalba ostalih optuženih zadovoljena. Grođ i oKo’Icg. Raspored pnčešćivanja učenika osnovnih škola i gimnazije. S u t r a u p e t a k na sv. liturgiji predjeosvećenih darova, koja počinje u 8 sati prije podne pričestiće se svi učenici osuovnih škola. Pričešćivanje će biti po ovom rasporedu: a) u Sabomoj crkvi: učenici-ce iz škole u Dušanovoj ulici i dva najstarija razreda škoie 1 ti Bitoljskoj ulici; b) u Sv. VazhPsen. crkvi: učenici-ce škole u kralj. Natalije ulici ipravoslavna djeca guvernerske škole; c) u crkvi Sv. Marka: učenici-ce škole na Smederev. drumu i dva niža razreda škole u Bitoijskoj ulici; d) u crkvi Sv. Save: učenici-ce škole u Makenzijevoj ulici; e) u Topčiderskoj crkvi: učenici internata u Topčideru. Osim dja“a p^tiovnih škola pričešćivaće se i maji’^ditca. U s u boi u' ’iia iiturgiji sv. Jovana Zlatousta pričestiće se u sv. Vaznesenskoj crkvi učenici gimnazije. Osim učenika gimnazije pričešćivaće se i stari i slabi hrišćani. Iz car. i kralj. austrijskog trgovačkog muzeja. Na mjesto dosadašnjeg' upravnika g. dr. Oustava U1 m a n n a, koji je pozvan u Bukurešt, pređuzeo je upravu ekspo/.iture muzeja gospodin Siegmunđ Ss h w a rz. Preseljeuo sudsko odjeljenje opštine grada BeogradaSudsko odjeljenje opšline grada Bcograda, koje se do sada nalazilo u zgradi opštine grada Beograda u Jugovića ulici, preseljeno je od juče u zgradu, gdje se nalazila i do sada glavna blagajna opštine grada Beograda na uglu Vasine i Dobračine ulice. Odjeljenje je več otpočelo svoj redovan rad, o čemu se izvještava gradjanstvo radi znanja. Pažnja gradjanstvu. Gpština grada Beograda saoiištila jc ranije kradjanstvu, da su od 1. februara ove godine naročito za to odredjeni popisivači, koji su snabdjeveni potrebniin legitimacijama. otpočeli da vrše popis svili poreskih obveznika u Beogradu za razrez poreze za prošlu i ovu godinu. Tom je prilikom skrenuta pažnja gradjanstvu, da jc potrebno, da gradjanstvo u interesu svome daje ovim popisivačima tačna i vjerna oliavještenja o svome sadašnjem imovnom stanju i izadje na susret istima u svakom pogledii, kako bi se ovaj popis mogao što prije završiti i biti učinjen na onoj osnovici, na kojoj se i želi da bude. Naročito je skrenuta pažnja, da je potrebno, da iz svake porodice, po mogućtsvu starešina iste, ostane kod kuće jedan članporodice, koji bi mogao dati potrebno obavještenje popisivačima o imovnom stanju te porodice; no prilikom se samoga rada popisivača poreskih obveznika primjetilo, da se ovaj posao jako otežava baš time, što se kod mnogili kuća ne nalazi apsolutno niko, koji oi mogao dati ma kakva obavještenja popisivačima odnosno hnovnog stanja te kuće i porodice, a u mnogim kućama samo potpuno nejaka djeca, ili sasvim prestarjele osobe, koje apsolutno nijesu u stanju, da obavijeste popisivače ni o imenima članova te porodice, a kamo li o imovnom stanju te porođice Ui ma kakvim prihodima iste.

Tim posiupkom pojedinih porodica otežava se jako pusao popisivačima, koji moraju kod pojedinih kuća i porodica, đa se i više puta povraćaju, pa čak i onda bez uspjeha. Ovim se p o n o v o skreće pažnja gradjanstvu i opominje, da je gradjanstvo dužno davati sva potrebna obavještenja oviin popisivačima koja bndu od njih zahtjevala i da je potrebno, daseuonim kućamai porodicama, gdje popis još nije izvršen, nalazi po jedan pismeniji član iste porodice, koji bi mogao daii sva potrebna obavještenja popisivačima, koja budu oni od njih zahtjevali, te da bi ovim prvo se odazvali svojoj dužnosti, a drugo ne bi se izlagali riepotrebnim neprijatnostiina. Ovom se prilikom skreće pažnja, da će biti uajstrožije kažnjeui oni, zbog čije se neposlnšnosti I nemamosti ovaj posac oiežava. Vojno-ljekarska predavanja. U subotu 3. o. mj. u 6 sati po podne održaće se 8. sjednica u maloj dvorani oficirske menaže c. ik. komandc mosne brane i grada Beograda, a pod predsjednišlvom štabnog ljekara dr. Franza Z i n n e r a. Predavaće dr. iur. et medi Viktor Tausk „O psihologiji vojnog bjegunca“ sa pravničkog i medicinskog gledišta. Gosti su dobro došli. Preuredjenje tramvajskog saobraćaja u Beogradu. Tramvajski saobraćaj u Beogradu u nekoliko je izmijenjen, itoćeod l.marta vozovi saobraćati ovim redom : Pruga broj I. Prva kola polaze sa Kaleniegdana u 6'45 posljednja kola polaze sa Slavije u 7'00 „ kola polaze sa Kalemegd. u 6 30 Svakih 7 minuta jedan voz. P r u g a bro j II. Prva kola polaze sa „Slavije" u 7'00 posljednja kola polaze iz Donje ul. u 6 37 Svakih 14 minuta jedan voz.J Pruga broj III. Prva kola polaze sa Kalemegdana u 7'00 posljednja kola polazesa „ u 7T5 Svakih 15 minuta jedan voz. P r u g a b r o j IV. Saobraćaju jedna kola od kralja Aleksandra ulice za Novo grobl,e i natragpo potrebi od 8 u jutru do 5 u veče. Pruga broj V. Prva kola polaze sa Terazija u 1-05 posljednja kola polaze sa Sm.Djerma u 6-30 „ „ „ sa Terazija u 7 05 Pruga broj VI. Prva kola polaze sa kneževog Spomenika u 6-45 Posljednja kola polase sa kneževog Spomenika za Topčider u 6'30 Posljednja kola polaze sakneževog Spomenika za Senjak u 6'30 Posijednja kola polaze iz Topčidera u 6'30 Posljednja kola polaze sa Senjaka u 6'45 Svakih 15 minuta jedan voz, Opet snijeg. Juče smo opet imali snijeg. Još se nije otopio ni onaj stari, koji već skoro punih dva nijeseca pritiskuje zemlju i krovove, a evo juče skoro cijeli dan po malo padao je opet snijeg. Istina nije se tako dugo zađržao i već se je skoro sasvim i otopio, ali je bilo ladno cijeloga dana i temperatura se bila prilično povisila. Stari se snijeg polako topi i krovovi su na mnogim kućarna već počeli da se pomaljaju, oslobadjajući se bijelog pokrivača. Snijeg se sa ulica čisti, drveta baštenska počmju da se oslobadjaju ovoga sniježnog tereta, ali ipak snijeg pokriva veći dio zemije. Proljeće je skoro tu i nadati se, da je ovo bio posljednji snijeg ove godine. Otvaranje još jednog parnog kupatila. Gradjevinsko odjeljenje glavne vojne gubernije u Srbiji odobrilo je, da se u parnom kupatilu, koje se nalazi u Carigradskoj ulici br. 27, a o kome se stara opština grada Beograda, može kupati i gradjansko stanovništvo grada Beograda. Kupanje za civilno gradjanstvo dopušteno je tri puta sedmično i to: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Ova tri dana svako prije podne mogu se kupati muška gradjanska lica, a poslije podne ženska gradjanska lica. Cijene kupanja odredjene su i to: kupanie pod tuševima za jedno lice staje 20 helera, a kupanje u kadi po jednom licu staje 80 helera. Kupanje za gradjansko stanovništvo dozvoljeno je od petka 2. marta ove godine. Javna prođaja. Po odluci starateljskog suda, iziožiće se javnoj prodaji zaostavština pok. Anke Dukić na dan 14. marta 1917. u njenome stanu u ulici K o n d i n o j br. 10. Prodaja će početi u 9 sati prije podne. Pozivaju se kupci, da na ovu prodaju dodju. £cčer. Prodavnice životnih namirnica opštine grada Beograda otpočeče od 5. m a r t a prodaju š( cera gradjanstvu kao sljedovanje za mjesec m a r t. bećer će se i ovom prilikom prodavati na osnovu kupona za šećer sa hljebnih karata, prema kojima svako iice ima prava na pola kilogrma šećera mjesečno. Sećer i sada staje 3.20 kruna kilogram. Prodavnica u Bitoljskoj ulici prodavaće šecer preko c i j e I o g a dana.

Strana 8,^, a sve ostale prodavnice brašna i životnih namirnica opštine grada Beograda prodavaće šećer gradjanstvu svakoga dana samo poslije podne. Priznanicc za pomoć za mjesec mart. Danas će oijiočeti u uredu za potpis činovnika, umirovljenika i umirovIjenica (penzionera i penzionerki) izdavanje priznanica za pomoć za mjesec m a r t. Priznanice, su izradjene do broja 370 i iste se inogu odmah dobiti. Pri-‘ znanice se izdaju samoposlijepodne od 3 ilo 5 i posati,o čemu se zainteresovanima skreće pažnja. Upozoruju se lica, koja primaju ponioć i ovorn prilikom, da je kod prijema priznanice potrebno imati uza sc žutu policajnu legitimaciju radi usta-* novljcnja indentičnosti. Ovu je legitimaciju potrebno irnati i prilikoin prijema potiioči na blagajni car. kralj. zapovjedništva mosne brane i grada Beograda. Poinoć se prima na istoj blagajnici sutradan prije podne po prijemu pr znanice. Prodaja petroleja. > Prođaja petroleja za prvti poiovinu mjeseca m a r t a otpočeće od d a * n a s 1. in a r t a. Maloprodaja petroleja: kojtt vrši opština grada Beograda, vršiće se ovom prilikom samo posredstvom gdje Jelene Eganović, sa stanom u ultci Braće Nedića b r o j 25, gdje se i vrši prodaja petroleja. Petrolej će se i sada prodavati samo na osnovu legitirnacija za petrolej.' kojc je izdala opština grada Beograda, i sljedovanje u petroleju za prvu polovinu mjeseea marta dobijaće se na ku-' ponu broj 5. Petrolej staje f dalje po litrtt 1.50 kruna. O prednjetn se izvještava gradjanstvo radi znanja. Kretanje stanovnišlva. Izvještaj prijavnog ureda od 27. februara: Prijavljeno 95, odjavljeno 43, preseljenja 54; u hotelima prijavljeno 70/ odjavljeno 84; ostalo u hotelima prijavIjenih stranaca 167. Njemačko-austro-ugarska centrala za zaštitu povjerilaca. U vezi sa izvršenom likvidacijom moratorijuma preporučuje se svima srpskim trgovcima, da se u vlastitom interesu obrate gorespoinenutoj centraii, Knez Mibajlova ul. 49, radi prijateliskog sporazuma sa svojim njemačkim i austrougarskitn povjeriocima. Centrala po ovim stvarima interveniše besplatno za dužnika.

Poslljednje brzoisune vlissff. ispravka talijanskog izvještaj a . Agencija je „Stefani" javila, da ie jedan talijanski vazdušni brod bombardovao pristanište i vojnička postrojenja grada Pulja, nadalje da su 26. februara ođbijene dvije austro ugarske poinorske letilice, kad su pokušale napad na Bari. S nadležne se austro-ugarske pomorske strane toj vijesti primjećuje, da je 25. februara jedna talijansKa Ietilica u istinu izbacila na otvoreno poIje u okolini Pulja nekoliko bombi, koje medjutim nijesu prouzrokovale n ik a k v u š t e t u. Što se pak tiče tobožnjeg pokušanog vazdušnog napada na Bari, izjavljuje se, da se radilo samo o rekognosciranju, koje je potpuno uspjelo. P a rni brodovi „Orleans” i ,.Rochester“. (NaročHi bizojav „Beogradskih Novina“) Berlin, 28. februara. Prema jednoj je vijesti „Agence Havas' 1 , parni brod „0 r 1 e a n s“ stigao u Bordeaux. „Jottrnal” javlja iz Bordeauxa, da je parni brod „Rochester“ vidjen u blizini ušća Gironne. Prema jednoj kasnijoj \ijestj uplovio je brod „Orleans" u Gironne. te če sutra stići u Bordeaux.

Pozšjj m pretplntu! Od 1. marta počlnje nova pretpiata. Umoljavamo, da istu blagovremeno obnovite, da u dostavljanju naših novina ne bi nastalo prekidanje. Pri obnavljanju pretplate, upozoruje se na nove cene, koje su sledeće: MJesečna pretplata: u Beogradu i u krajevlma zaposjcdnutim 00 c. t kr. čcta z» tjojnu i etapmi poStu ........... K 2.n Beograđu sa dostavom u kuću ... . 2.50 u Hrvatskoj-Slavonijt, Bosnl-Herccgovinl 1 Dalmaciji . u ojtalim krajevima Austro-ugarske monarliije ............. • 3.n inostranstvu ............ . 4.50 Kod piaćanja iinade se tatna adresa čltko navesti. Kod preselhrania a naročito kod promjene poljne pošte, nužno je, da se osim tačne nove adrese takodje i predjašnja adresa navede. Adminlstraclja „BEOGRADSKIH NOVINA * EL pošta BeostracL