Beogradske opštinske novine

БРОЈ 53

ГОД. X.

ИЗЛАЗИ ВЕДЕЉНО ЈЕДАН ГХУТ цена за србију: на годину (') дин. на нола године ■> дин за стране земље на годину !> дин.

НЕДЕЉА 6. ДЕЦЕМБРА 1892.

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИША 6 ДИН. ПаРА ОД ВРСТЕ Прехилату ваља слати упутницом на општинс-ки суд а све коресноденције на уредника Рукописи гсе врагћају се Непла^ена писма не примају се

Грађанима града Београда

Суд општине вароши Београда на основу члана 12, 13, Н, 52, 53 и 58 зак. о онштинама решио је, да се сазсве

НА ДАН 13. ДЕЦЕМБРА 1892. ГОДИНЕ

32 ОДБОРНИКА и 16 ЗАМЕЊЕНИКА. Ко може и ко не може битн биран за одборника и заменика изложено је у члану 56. и 57. закона о оиштинама. Ко има нраво гласања или га нема; и шта имају радити они грађаии, који имају нраво грасања али случајно или погрешно нису уведени у еписак — изложено је у члану 9, 10, 14, 15, 16. и 17, закона о општинама. Збор овај иочеће у 8 часова изјутра а бирачи могу долазити до 6 чаеова у вече тачно, у које ће време ирестати пуштање бирача на биралиште. Глаеање на овоме збору вршиће се по квартовима и то на овим меетима: а.,_ За кварт варошки — у основној мушкој школи код саборне цркве (дубровачка улица). б., За кварт теразијски у теразијској мушкој школи (улица 2 јаблана). в. За кварт ДОр^ОЛСКИ — У основној мушкој школи (душанова улица). г. За кварт савамалски — у основној мушкој школи (улица Краљевића Марка). д., За кварт палилулски — у оеновној мушкој школи (школска улица). ђ. За кварт врачарски — у основној мушкој школи (пријепољска улица према војеној болници). Састав бирачких одбора као и председник овога збора објавиће се доцније.

АБр. 11705 30. Новембра 1892. год. у Београду. Секретар, Урош КузмановиЂ с. р.

Нривремени председник општине београдске П. Т А Т И Ћ с. р.

Наломена. Да би гласање брже ишло, и да гласачи не би чекали да се њихова имена по азбучном списку изналазе, може сваки гласач пре гласања у своме кварту — општинском одељку — или у општинском суду, где је азбучни списак изложен на углед, видети и забележити број, под којим је његово име означено па тај број при гласању показати, да се брже његово име нађе.