Beogradske opštinske novine

•БРОЈ 32.

ГОД. Л.

ИЗДАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАН ПУТ

ЦЕН5 ЈЕ ОГЛЛОИМД 6 ПР. ДИН. ОД БРСТЕ

ЦЕНА ЗА СРБИЈУ НА ГОДИНУ ...

6 ДИН. з ,,

НЕДЕУБА 8. АВГУСТА 1893.

ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОПДЕНДИЈЕ НА УРЕДНИКА

НА ПОЛА ГОДИНЕ

Рукописи ие враћају се

ЗА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА ГОДИНУ ....

9 „

Т |и т '"

Неплаћена писма не прииају се..

ОБЈАВА. Комисија за регрутовање мдадића за •стадии кадар, за ову календарску годину, отпочеће свој рад 12. Августа ове годиие и радиће до 17. истог меседа закључно у здању VII. пуков. овр. команде, ратарска улица бр. 10. С тога се позивају сви младићи, који су 1873. год. рођепи овде или на страни, да горњих дапа вепремено нре подне у 7 часова предстапу исгој комисији ради горње цељи. Даље, имају доћи и сви неспособни задругари појединих регрута, чија песпособпост даје регруту право на скраћени рок службе, а могу доћи и други из задруге ради објашњења задружног имовпог стања, «ако носде не би било молби и жалби за ! скраћивање рока. Горњих дапа имају се јавити комисији .11 сви привремено песпособни регрути од прошлих година, који ће собом понеги ко мисијска уверења по којима су га привремепо нееиособпе оглашени. Регрутпој комисији престаће и сви обвезпици редовне и оба позива иародне војсве, који се осећају да су неспособни за војну службу, те да се том приликом и они лекарски ирегледају. Ко се горњих дапа не пријави регрутној комрсији сматраће се, да Је сдужбу у сталном кадру избегао и према чл. 14. закона о устројству војске, кад год се ухвати до 30. годипа, без обзира па задружно и имоппо стање, служи ће три године, а гшред тога платиће и војницу. Од стране суда општине вароши Београда, 1. Августа 1893. год. АБр. 3227.

вају се свн резервни официри који припадају теригорији VII. пуков. округа да свн без разлике а најдаље до 5. Августа предсгану истој команди ради извесног саопштења. Од стране суда општине нлр. Београда 28. Јула 1893. г. АБр. 4156.

П 0 3 и в Према парзђењу VII пуков. окр. команде од 26. Јула т. г. Бр. 4950 пози

Н А Р Е Д Б А. Показало се да у Београду има много прекупаца, који по трговима купују и препродају разне продукте и ако нису грађани ове вароши пити подносе грађанске терете и да се тако иод имепом прекупаца прикривају и многе варалице кесаропш и беспосличари. Усдед тога и пошто је опгатипска власт позвапа законом, да у сваком погдеду штити како иптересе општипске тако и интересе грађапства — Суд општине вароши београда, на основу 7 и 13 тач. 36 члана закопа о општипама, Баре^ује: Да од сада могу вршити прекуповање па трговима само опи грађапи који имају огвореие радње, и опи који овом суду поднесу уверење од трговачког суда, да су исиунили закопске прописе. Оваквим дицима суд ће издавати дозволе, а свима осталим забраниће да иа трговима врше нрекуповање Ко иротивпо овој иаредби поступи ка зниће се по закону. Овом се наредбом замењује паредба од 21. Априла 1890 год. АБр. 610. Од стране Суда општине вароши Београда 29. Јуда 1893 год. АБр. 4284.

О Б Ј А В А. Према паређењу VII пуков. окр. команде од 17. Јула ове год. Бр. 4635. позивају се сви обвезпици пешаци II. иозива народне војске и сва комора, да 8. Августа ове год, у вече на копак дођу на зборно месго — бањичко брдо, гди ће се вежбати 9, 10, 11, истог месеца. Са собом понеће и предато ии оружје. Обвезници артиљеријске и болпичке чете II. нозива парод. војске и сва комора, оозивају се, да 16. Августа ове год. у вече на копак дођу на зборпо место — бањичко брдо, гди ће се вежбати 17 и 18. истог месеца. Осим тога позивају се и сви резервпи ОФицири који припадају II. позиву народ. вејске, да и они озпаченог дапа предстану на зборио место својим једипицама Даље имају сви обвезници попети собом и свој војпички билет, нотребно одело, кошуље, прибор за јело, ћебе идп поњаву за покривање. Према наређењу ове комапде од 9 Јуна ове год. Бр. 3360. позивају се свн обвезници коњичког ескадропа II. позвва народ. војске и ордонанси свих пешадиских штабова са пронисиим коњем и прибором, да 11. Септембра ове године у 6 часова у јутру дођу па вборно место Тркадиште, гди ће се вежбаги два дана. Сваки обвезпик понеће собом војпички билет, храну за себе н коња за два дана. Према иаређењу VII. пуков. окр. команде од 17. Јула ове год. Бр. 4635. позивају се обвезнпци — пешаци I. нозива народне војске и сва комора да 20. Авгус!а ове год. у вече па конак дођу па зборно место — бањичко брдо, гди ће се вежбати 21, 22, 23, 24 25, 26, 27, 28, 29 и 30. нсгог месеца. Обвезници болничарске, пекарске, занатлијске чете и ниротехпичко оделеље који припадаЈу I. позиву парод. војске као и сва лица која комору за ове једипице дају, позивају се, да 1. Септембра ове Род. у вече на конак дођу на зборно место —