Bilten Bitefa

5/ Dmdamani-e ! Pihabelo = Dok s jedne sirane prisusfvujemo avan turama Bradamante koja traži Rudjera... Pinabelo ctkriva Bradamant! da postoji začarani dvorac gde čarobnjak Atlas drži Rudjera zotvorenog u drustvu devojaka koje je on ukrao. Glasnik ot= kriva Pinabelu da je Bradamenta neprijctelj i ovaj cdlučuje da je übije: vodi je na vrh plaiine koja je u cbli = ku p’flramide, njen vrh je konkavan sa kraterom, tu je Pinabelo bacc unutra. Na dnu pećine Bradamenta nailazi na dobru vilu /.'.elisu.

Olimpija i Crlando .., s druge strane prisuslvujemo Orlandovim podvizlma koji, tražeči Andjelku pomaže i spašava druge nesrećnice. Prvo od tih je Climpija: Olirnpija, holandskc kraljica, priča kcko nevaljali Cimosko, kralj Frigije (izumltelj starinske pušks) da bi је prisilio da se uda za njegova sina Arbanta,ubija njenog oca i braću i zctobljava njenog y','jjen,og Birena. Cna se svsti,zaklavši * ' Г^ an,G j cc j a nas j-up a Orlando koji spa= šava Birana cd Cimoskovog besa i baca pušku u more. Climpija i Bireno žele da se i odlaze srećni čcmcem.

6/ Bradamanta oslobadja Rudjera od čorcbnjaka Atiasa MELISA proriče BRADAAAANTI da će se iz njenog braka sa RUDJERCM izroditi čuveni rod Kuće od Este, zatirr. joj daje začarani prsten koji će joj pomoći da pobedi, ATLASA, čarobnjaka. Tako će osloboditi RUDJERA iz začaranog zamka. ČAROBNJAK ATLAS dolazi na ietećem колји koj? se zcve GRIFON. BRADAMANTINIM lukavstvom on biva svezan I prisiljen da oslobodi RUDJERA iz zamka.

7/ Climpija napuštcna , Izabeia začarona Bireno je ostavio Olimpiju na pustom ortrvu: ona piače i traži pomoć. Izabela, kćer kraija Galicije, priča kako je pa.a u ruke iopova koj? že'.e da je prodaju. Cna traži pomoć,do!azi Grlando i spasava je.

Gusari su otdi Andjeliku, sledeči stari okrutnl ob?čoj,oni žele da je žrtvuju Morskom čudovištu. Rudjero na letećem копји stiže na vreme da bl je spasao,ačorcn je niom,l dok зе ona protivi,cn је prisiijava da sc popna na letećeg konja i vodi je ncgde daleko.

8/ Morsko čudoviste Orlando clolazi i spasava Olimpiju. Bori se sm Morskim čudovištern, ulazi u njegov siomak, u koji rnu zabija sidro, spasrva se plivajući dok Cudcvište umire. Konačno Crlando pom.aže da se vencaiu Oiirnpija i vojvoda od Seiandije.

- 4 -