Bilten Bitefa

(bot eoMsooavanaga9es o ogo(o0o0Oo hot og yeca ooo olovne ooeoe(snyooo9oooseyeo0 (fest a?

Kada je veđ citiran Bruk, mogu veći da oh n{ jedmu svoju 1deju 111 več ne smatza Jevomdjeljem, vekco je Beyi Stonton. Da je Bruk ovđe, možda bi topdio, da mu je Uyeđo' u haosu, a nrožšda bi, pak, vekao da de njegon i naš vod u potpwmosti sistćmatičan. Bruk veom:~ zado predje na temu sagovom“t :, 111 pak otpočihje sa odoby: vonjem nekome ko ima dyukčije mišljenje. Radi se - tome, da naći definttyvam odaovo» smači izbaciti pitomje kros prosop. A mužho Je stalno Istraživanje 1 DY. Taprtrvomje. Imomo tekst, ~ ikom me bi palo ma pomet da dodje ha probu h znajući ga», bre pomme stvavomo haos, ako tako hodete, mavavno da taj broces nem: diyekhtne vese sa tokstom, veđ služi, da se glume! %: njega otvore + pripneme, dol: posle podne vadimc ma tekstu, divektno.

Na pitmje Šta smnači "Sgoyet play”, izvas koji je ba» bo pžrammju gospodina Kena gluwmea koji u pyvvobitnoij podeli igya Puko, Bruk veoma čeato upotzvebljavo prilikom zada na "Snu letnje noći", gospodim Hauazd je odgovoyto dc je ovu tajnovitost ROmađa o kojoj Bruk govovit hosisnmo imati ma um, jer oha stalno potstiče maštu u otkvivonju skrivenih snačenja, pomoŽe u islaženju ma kvaj sa tekstom Duhim DOetike, tekstom logičnim + alogičnim Tstovbpemeno. Imati na wmu postojonje tanjhe komada znači oslobodi+i sve kreativne moći, omgažovati misli, Što me znači da tzeba đo kraja sprovoditi mmalizu koja je u stanju da poruči sve. Otkvivati tajnu komade snači 1 otkvivati skriveni deo sebe, shači nastojanje da se približimo kvoju koga u stvar nema.

Nopis gospodina Kena, ako je dobro tumačen, onda je pognešm, je» se ne vadi samo o "Smu letnje hođć", veđ o svevmememom pzocesu i Pitanju» vekla je Džema Džems, Proboma se me dol-:t do odgovova ma pitohja, jep "Som letnje nođi" je konačno s5am a kađa sanjate onda veoma teško možete drugima prcpričati sadpžadje avbojih snova. oni za dyvuge nisu ako Tntovosantnl kao 3a vas. Cnmosnmo, odgovob nc naka pržan. stvar Je samih gloZalaca.

Rekao bih da je pizomje tajne komodo, mnastoavto Jc Alen Hauand, bitomlje jedne kr 3– tolme lopte u čijsm je svedištu prasm prostobp. Vi pokušavate da kros Toptu DYo:djete svim mogućim logičnim sondoma, alt logika se u jednom trenutku pokazuje k.o neplodomosna, u tom momentu u samom gledaoou Je most đo shačenJjJa, Svaki subjoke. posebno mora naći nočin da skoči do smisla, da stigne do središta .

Mišljenja som da je svako intelektualia~rzanje suoršna nastavzo Je jeđom od člar.ua Strats fovske kom:omije, u pitanju je Snežko Bel+d, lep, u njem se uživa, dance Zako đe ga sutražaji dam vastopiti. Mo, može se napraviti novi Sneško, Ide ge ' hOVM DrPedStGUM.

Nastojali smo da budemo jednostavni kao „laaabet-.nsko posoptšte produžio Je Hou _d. Sva seonska mašinopija stvopveha posle ovog pozomjnog razdoblja ustvarı spreča kominkaciju iamecju gledaoca + teksta, kao što ı Lstovnemeno blokirao maštu. S mi amamo da me možemo da letimo, medjutim, posovr-*te pokušava da pokaže čovekc kako leti, u tu svphu ono se služi scenskom maši="i.jJom 1 pažnja gledaoca bzvc vesana 8G pitomje – kako 1i postižu da izgleda c- alumae leti. Dakle, gledalac

ne misli 1 ne osećn oho Što je bitno, mašimevijom su WJegove muliı skronute sd proavoge buta. Zato smo mi lepo pokazali čekvk pveko koga se čovek diže u bazdu,

T memc potvebe da se gledalce bavi vasreževonjem tog pitanja posorišme telmtke veđ mu je omoguđeno dc pratt 1 upija tekst.

Poznato je da teomija Johna Kota bodudava se . sa pozorišnom praksom Piteza BU zekao je Jovo Cipilov. Brukov "Koalj Li" veoma Je blisak Kotovom eseju o ov. | Šekspivnovom dvomi. Medjutim, Kotov vad je za Byukov "Son letnje hodi" samo početno tačka, natme, + predstava počinja ma uvezenju da je "Son letnje nočdit"” u OSHOVT evotkog kavakteza. Za Koto to shivanje bodseća ma slike Hevonimusa Boša, dok je 3a Bruka ono ısgpwnJenmo lepotom, Byukovt evotski 891 8u lep+.

Seo som Kota ne snajući da je to on, odoovovio je Beri Stentonm ı tom prilikom

je vekao da je "San letnje nođi" najbolja vežija Šekheptrva 1 ujedno najbolja Brukova vešžija, te da je na osnovu hje Izmento svojs mšljenje o enotskim snovtma Cc "Snu tTotnge noć .

... • • e•.e00000 6000 op «pp 600066 0 oo o 0 0 60 e( (s 01h:54 s (s eo 06%eG o o eo e i0 0 oru ajete 0 ( O oh eo » 0 a eo eee o e ele o Be oef e( eo o be