Bilten Bitefa

eeeo(eeeeeeeeee (naneo eo eee oo eee oo eh Bee Be GEO eeR e.

BILTEN BITEP 7

broj 0 . beogradski Subota intemaocionalni 26.avgust 1973. teatapski

12,oo0 | festival

001 . BURGTHFATER OTVARA BITEF 7?

U Ateljeu 212 u petak, ?7.septembyra 19?73.godine u 20,đdasova biđe otvonen bitef 7 sa "Kasom.pfeko Bodenskog jesena" od Petera Handkea. Čuveni bečki Bungtheater prvi put učestvuje na bitefu u trenutku kađa doživljava avoju temeljitu TfTeformu dolaakom na čeZo kuđe mladog i eaenengičnog reditelja, Byechtovog asleđbenika, Gerhardta Klingenbeygeva. Peten Handkoe, koji je vodjeni AuatnidJanao, prvi put Je prikazan na aaeni Bungtheatra tek dolaskom na čelo kuđe novog intendanta prošle gođine. Prošle sesone u Burtheatru Je gostovao "stalni gost" bitefa + "Motkriđe" bitefa Luca Roneoni,koji je u dvevmoj kući na Dunavu postavio Bupipidove Bahantkinje.

eVeEčf/Čeeeeeeeeeo eee eee eee Bee e eee eBev eee eee eee e. BBB B..:..đ.

008 M"ARETEJ" OTVARA OSMI BITEP

Po dogovoru sa upravom Dubrovačkih ldetnih igara i neđiteljem predatave Geopgijem Parom, "Anetej" đe otvoriti bitef 8 u septem· bru 1974.gođine. Za jednu od ključnih sesona ove pertpetetičke predstave, koja se odigrava u šest različitih ambijenata,potnebna je barputana na Kalemegdanu, čija đe adaptaeija biti dovršena krajam ove godine. U ataroj bayutani na Kalemegdanu do sada Je jedino igrana predstava "Arden od Patvenshama" u tumačenju La Mame na bitefu 3.

če eseeete eee eee( eee e vee v eee eeeevbeoeBeBe(Be Bee RBBBB i eBBeBeeBB Be .......

003 | MALA STATISTIKA BITEFA ?

Ma bitefu ? učestvuje petnaest trupa Ta trinaest zemalja, t to đve iz Istočne Evrope, dve {a Afrike, dve iz Seveme Amebnike,Seodam is Zapadne Evrope, jedna is Skandinavije 1 jedna is dJugosliavije. Bitef traje 16 dana. Predstave se prikazuju u 11 vasličitih brostorna, i to u velikoj dvorani Žž podrumu Ateljea 212, fabričkoj hali "Ivo Lola Riban”", Malom posorništu, Posorištu "Boško Buha",

u altkarnicot Narodnog posoyišta, u velikoj dvorani Doma atndikata u napuštemoj orkvi na Bajlonovoj pijaei, u Stuđentsakom centru, u Teatru na Čukarici i u sali KUD društva "Ivo Lola Ribavn".

ORO SBZAZABABREAS BESE ETKEII IKEA RR RR RR RR RR DR RS ROSO,

004 FBUGEM BARBU I FUGENIO BARBA

Na bitafu 7? snošđe se dva umetnika veoma sličnih imena: rumunski dramski pisac i »omanopisac Eugen Barbu (isgovo»: Budjen Banbu) i danski reditelj ttalijanskog porekla Fugenio Baba (isgovon: Budjenio Barba). Pnvi je pisao drame "We bravi duđam sa atepeništem!", a drugi neditelj predatave Odin teatra "Dom moga oca”. Dva umethika se do sada nisu sreli.

eee ečečeeees ee eee eee evo eee eeBeebeee BG eee eeebeBB eee e Be. Bc..(.......