Bilten Bitefa

JM IL E E O O O O O S O S O SO S OS OOPS O 2 SS O O SO OOU O U SO O KS O U O S UC 58 S SSS O O O 2 O JO O U O O O O

036

Mavijan Lovpriđ, dipnektom drame h»vatakog amsambla Pozorišta "Ivan Zajaea” na Bijeai: "Pomho sam pratio predetavu ali je nisam dešifnirao.”” Vuk Babiđ, veditelj: "Vepovatno tu tma neki Štos ali ja nisam us* peo da ga ukapiram".

Stojan Ćeliđ, slikar: "Teško i malo iskomplikovano. Možda je trebalo skratiti, jer je čovek od tih pokhmnmeta prezszasiđen".

Vlada Lalioeki, saenograf: "Briljamtna scenogyafija. Da je bilo pan ze, 891 bi me pitali: "Jesi 1+ video ovo?!" A pojma nemaju koliko je to skupo! Inače, što se tiče oocene„ u tako belom dekoru» tako erna predstava!

Velimir Lukiđ, upravhik beogradskog Napnodnog pozoništa: "Me dajem isjave!"!

Milan Vukoa, generalni direktor RTV Beograd - nije odgovo»vto hkaka mu je prvi utiaak o pypredatavi.

Radmila Djupičin, glumica -– takodje. Boro Draškoviđ, beditelj -– ato.

Miliaa Mrmak, supruga Save MYmka, reditelja: Me snam sašto nije bilo pause. I tako je svejedno gde stali.

Zoptoaoa Jevnemoviđ-Munitiđ, student dramatupgije: Handkeov tekst je msnačajan trenutak avetske dreamatupgije. Kako ga igrati?

Dpagoš Kalajiđ, aliharı Gluma au me Vratili u najdivnije dane romantičnog pozorišta. Mislim da je tekst trebalo kratiti. Madđam se da đemo uskoro ?bideti i Meteplinka.

Predrag Bajčetiđ, veditelj: Glumei au pokušavali da igraju Šnioele ra, T ohi 8uM Be M tome snašli, mi hismo. Začudjen sam gde je hestao Handkeov talent 1 njegova brithost. Strašno je kađ novi komad deluje tako stao, a da je pri tom upotrebljeno ave Što se u poso rištu može upotrebiti.

Zoran Radmiloviđ, glumac: Odlična predstava. Sve štos ma Štoa.

M SJOUJUJ JAJE U SJ IK ULJE JE II CIKO OI JOK IK CUO E TT IT S O IO E II II III II SO II IK IK JULI IJ

0857 KONFERENCIJA 24 ŠTAMPU AUSTRIJSKOJ AMBASADI

Dz Oto Aloksendep, ambasado» Austmije„ pozdravio Je beogradake nmovimazne„ koji su se okupili u proatomijama ambaeade, ha rasgovoru sa pyredstavnieima Bupgteatra, pyredstavljajuđi upravnika ovog posort+šta Prica Klimgenbevga i generalnog sekretara Državnih aus trijskih teatara Roberta Jungbluta. | Posle duže uvodne veči Klingonbe»ga, koji je naglasio da Bupgteatap uppPavo isnmalazsiı put od posoništa, koji neguje glumački is?ranz.

Posle duže uvodne reči Klingehbeyga (aažeto: "Na putu smo od poso pišta, koji heguje glumačhi israz, ka teatru pesnika 1 odgovaraju đeg isražajnog pbnistupa"), umetnički divnektor bitefa Jovan Givilo je dao informaocetju:

– Bupgteatan je najviše uticao na jugoslovenska posopišta. On de praslika u osmivanju teatana u Zagrebu, Ljubljani, NMovom Sadu... Kao takav, Bupgteatam je odigrao i positivMu, 1, kasniže,„ nega tivhu ulogu u rasvitku našeg ponorišta. Upravo sa svim tim teškođama sada se bori Klingenbe»yg. A bitef je osnovan sa težnjom da uhese avešže vetvnove u haše prilike,koje su opteneđene altanim

eee89000 Ke 000 0 0 o 0 000000 O 0 e Pb 000 O 000000 0 00 00 000 Oe 000000 0 Ooo