Bilten Bitefa

eagečeeeeeeeeeeeeee eee eee eeeeee Bee ve veeočeeeBeBeEBB( ee B(s vo. e. ....G:ohoo »

SLIKA 4

Gbonka stiše u Ede, počinje boba 1 Gbonhhka, sahvaljujuđi mođnim vradđdžbinama, uspavljuje Timija.

Dovođdi Timija živog Rod Shangoa. Ponovo fTabijaju nemiri, jeb su bojica opet u Oyow. Gradjani dolaze kod Shamgoa, da ga pođeete na dato obeđanje. |

Svi se rasulase + Shango ostaje sam. Ponovo ga obusimaju brige. Dolasi Oga + savetuje mu, da preko poglavava ugovoyi ponovnu bonbu ismedju Timija i Gbonka na tzgu Akosana, gde de sav nazod mođi da je prati. Nađajuđi se da đe ba» deđan od njih, a možda

T obojica, poginuti, Alafin posiva glaasnike i preko njih objavIjuje nayvodu, da đe se prirediti nayvodna svetkovina, na kojoj đe dođi do bonbe izmedju Gbonke { Timija. Timt gordč od želje da se bo?i, ali Gbonka strahuje od Timijeve veštine 1 vwkovanju lukom i atPelama i nešava se đa potraži pomođ.

SLIKA 5

Pojavljuje se Gbenka + prisiva Vešticu. Pošto je primtla bogate dapove, veštica pristaje da mu pomogne. Čuje se krik ptica.Veštica je pripremila čaroban mapttak sa Gbonkvu,koji ga iapija i posta– de dak.

SLIKA 6

Borba: Tim podiže fuk, ali ga Gbonha ponovo uspavljuje, sahvaljujuđi mapitku veštioe. Gbonka kopist{ priliku i odseca mu glavu. Alafon je besan, na traženje samoga Gbohke , napedjuje da ga epale, ali Gbonka islasi mepovnedjen {a vatre. Manod u paniet beži. Mad mođnost Gbonke je očigledna, {iz grada dopi»e buka. Wavod se pobuMio. Obuset besom, Shango ubija nekolicinu, ostali beže. Shango ostaje sam. Postaje mu jasno da je grad protiv njega i sato se odlučuje na abdihkaoiju. Posiva avoje žene da podju sa hjim, ali jedino Oya pr{iataje da ga b?rat1.

Zabrinut i beaanm hapušta građ.

SLIKA 7

Šuma. Oya nariče nad telom Shahgoa,„ koji je isvpnšio samoubistvož Dolasti narodno {isaslanstvto. S91 se kaju, Što su se bobunili Drotiv Afafona. Mole ga da ih saštiti od Gbonke. Opšta žalost, na Veat o njegovoj ampti. Mole đa da im se vrati.

SLIKA 8

Žene knoz pesmu veličaju Alafona Shangoa. Dolazi delegaoeija gradjana koja priča o stalnoj grmljavini i požarima. Obrađaju se Shangovu + mole ga sa pomođ. Čuje se Shangobv glas koji dopivme sa vigsima . Govor+{ žm, da đe ostati sa svojim preotma, ali» ato se ubebi u njihovu odanost ~ biđe uvek ug MJih. Obeđava im, da đe ausbijat Mjihove neprijatelje ua pomođ groma.

Čuju se glasni poviei namnoda -– OBA KosoO.

teče ee eee eveveeee eee eheheee eee eEBeeeB Ee BeBeBeeB(BvBBe(e i žz u vuv