Bilten Bitefa

BILTEN PIJEM XI

BROJ 5 BEOGRADSKI IMTERNMACIONMALNI 76. septemba» TRATARSKI

10, o0 PRSTIVAL

0389 VEČERAS "VASA ŽELBZNOVA”

JUGOSLOVEMSKI PREDSTAVNIK NA BITEF-4

Večeras u Jugoslovenskom dromskom pozorištu prikasuje se. "Vasa Železnova" jedina predstava koja predstavlja našu zemlju na Bitefu XI. Predstavu de pežitvao Dejan Mijač.

Ovo je četvrti put kako Jugoslovensko dramsko pozopište učestvuje ma Bitefu, posle "Hamleta" u vešiji Steve Žigoma, PSmeti Tarelkina" u vežiji Branka Pleše (velika nagrada Bitefa) ı "Dunda Mavoja” u vežiji Mivoslava Beloviđa.

040 RUMUMSKI AMSAMBL OTPUTOVAO U LJUBLJANU ·

Ljubijema Je sa ovogodišnjeg Bitefa isabvrala mumnmsku predstavu O od Mapina Sopeskua. U Drami Slovenskog navodnog gledališča sutpa je na vepe»toaru predstava Teatyva "Balondra".

Sa ansamblom je otputovao + prevodilac komada Adam LOMA . književnik 5 odličam posmavalae boezije Mapina SoPesoua.

041 JUČE POČEO BITEF NA PILMSKOJ TRACI

Juče je u 16 časova u Dom omladine počeo Bitef ma filmskoj traef, filmom Andžeja Vajde "Mptvr vazpned”. To je filmska vepsija Kantovove predstave. Vajda je prvi predložio prošle godine za vyveme bopavka ha Bitejfu O festivala da navedne godine poljski predstavnik bude OCv{icot 2.

Smotyu Je otvopio Jovan Čiptlov, a o Vajdinom filmu je govoPto Sveta Lukiđ, književnik.

••eeeoeo Ooo O O O O 0 ..)h}r ee•eee...•.........o.oo......... •....... •.... es....•..... ....

042 IZLET POLJSKOG I RUMUMSKOG ANSAMBLA

Juče oko podme poljski iı vwumahski ansambli pošli su ma islet sa dva autobusa u vasgledanje Beograda: najppe Kalemegdama, a satim ušća 1 Novog Beograda. Gosti su se najviše zadržali ma Beogradskom trijenalu. Tadeuss Komtov je pre svega poznat kao stika + smatra slikapstvo svojom primayvmom vokaocijom.

LJ OJ JI DO JJ JL O III IT O O OI O IT S OT OI S III II II IT Vgee9eoo o eo e Ooo 0O 0000 O 0

DAMAS DVE PROJEKCIJE

U 11 časova u Domu omtadime prikazuju se filmovi Mikija po Šekspirovim dramama. Uvodna več: Dušan Mihajlović, veditelj + Ššekspipolog, a u 16 časova snimljena predstava Opeh teatra is Njujorka "ODmija”". Uvodna več dađe Bono Drašković.