Bitef

101

i s umetnicima iz Madarske. U ovom programu ucestvovale su uglavnom alternativne pozorisne produkcije i predstave teatra pokreta, a odrzavaju se i knjizevne veceri, izlozbe i koncerti. Teznja Pozorista je da obezbedi prostor mladim vojvodanskim umetnicima. Od oktobra 2007. obezbeden je simultani prevod na srpski jezik. IZ BUKOVSKIH ELEGIJA BERTOLTA BREHTA ZLO JUTRO Srebrna topola, nasa cuvena lepotica, Danas stara opajdara. Jezero Kaljuga spiacina: da ga ne dotaknes! Mindusice medu zevalicama jeftine i nistavne. Zasto? Nocas sam u snu video prste kako ukazuju na mene Kao da sam kuzan. Bili su od rada kvrgavi I prebijeni. Neznate! viknuh Svestan krivice. GLASOVI Kasnije, u jesen, U srebrnim topolama boravice velika jata vrana, Ali celoga leta cujem, Posto u ovom kraju пепла ptica, Samo glasove sto poticu od ljudi. Zadovoljan sam time.

IZ BUKOVSKIH ELEGIJA PRE OSAM CODINA Bilo je vreme Kadjeovdesvebilo drukeije. Kasapinova zena tozna. Plsmonosa koraca odvec uspravno. A sta je bio elektrlcar?

ZAMENA ТОСКА Sedlm na Ivici drama. Vozacmenja Weak. Neradosam tamo odakle dotazim. Neradosam tamo kudase vozim. Zastozamenutocka posmatram 5 nestrpljenjem?

MAIN PROGRAMME