Bodljikavo prase

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Заги: Уздржљив је што се плаши трошка. Зато га ти позови на Калемегдан или V Топчидер па ћеш видети како ће одмах полетети. Матуранту — Ужице: Вара.ј стару а варај и младу. То је данашњи морал. Зашто ти да будеш изузетак, па да ти се другови смеду. П. С. Шабац: За бубуљиие на образу, најбоље је сретство пустити браду. Пошто сте Ви дама, брада вам не помаже али зато не излазите на корзо и у друштво тако до Ускрса, па ће бубуљице ишчезнути. Мићи — Ниш: Ја знам лекове ва тен, бубуљице и флеке али не и за ћачке књижице. За то мораш да се обратиш на дпугу адресу. Мадам Биои: За сада је најеигурнији лек против старости — изгорети крштеницу. После тога човек може бити вечно млад, под условом да никад не излази на светлост. Анђи: Направити мужа љубоморним врло ,је лако. Само треба неколико пута дИевно, у присуству мужа, споменути име неког његовог пријатеља. Кобо.јаги, омакне се. Миши: Видео си да у вишем сталежу вредиш онолико колико можеш да изгубиш на покеру и ремију ,пз опет тераш по староме. Баш не вреди слепом намигивати и глувоме шапутати. Госпа Милојки: Ако имаш доста пара. нико не сме ни да те пита за понашањс, а ако си без пара не вреди ни најбоље васпитање. Јелиии: Остави романти^у и прећи на ствар јер данашњи мушкарци нема.ју времена да воде љубав месецима.

ИЗБОР Већ три пута дошао је пријатељ кћери на ручак, и сва три пута отишао, без... Али четврти пут рече мајка љутито: „Или Кете овај пут бити озбиљни, или ми предајте Дирисову књижицу. НА АНТИАЛКОХОЛНОЈ СКУПШТИНИ — Видите, госпоћо, ја ћу вам указаги на један пример из којег ћете видети прастари инстинкт против алкохола. Ако се магараи стави пред суд са водом и пред суд са пивом, шта ће он изабрати? — Воду! — Сасвим исправно, тосподо! зашто? Познавалац жена — Погледај само, Жарко, фотографију моје жене, од пре осам дана! Како ти изгледа? — Лепа је и добра. Чини ми се да је то момент — снимак. — Како? О^куда ти то знаш? — Па, види мда је аатворила уста! Друга сврха Мајић је дошао на изложбу слика и жели да купи једну слику. Показују му различите. Мајић је незадовољан. „То све није за мене! — Зар немате веће слик^?" — Веће? Не раде се веће слике од ових! — Море, шта ви говорите! правда се Мајић. — Хоћете ли да ми ви запушите рупу на зиду или не?

ДМЕРИЧКО ВЕНЧАЊЕ

— Да драга моЈа веичаћемо се кад буде успела наша офанзива. — Шта| Зар да останем уседслица)

Полу Вилдеру. — Сад служшп код Мајског. То су твоје последње јасле. За двадесет и пет година је тачно туце јасала које си променио. И то је рекорд своје врсте. Черчилу. — Твој последњи говор је толико неозбиљан да га чак ни у шаљивом листу не можемо објавити. Александеру. — Оде ти нумера далеко: од главнокомандујућег, постао си помоћник. Ако тако продужиш можеш дотерати до капетана у Чикагу. Новом Таицијану. — Ваши цртежи су одлични али се некако омакоше у корпу и ту им се изгуби траг. То је велики губитак за нас и публику. али ћемо се већ некако утешити. С. Ћ. — Ваши тумористички, пардон хумористички, радови су наишли на највеће допадање. Сити смо се насмејали—јо'ш пре педесет година — тим тазе вицевима. Саши. — Име вам је мушко а рукопис женски зато је врло тешко написати одговор. Ако сте женско, мора се лагати, зато аам јављамо да ће ваша прича бити штампана, а ако сте мушко, онда баците перо па ашов у шаке, јер са пером нећете далеко дотерати. Аци. — Предухитрили смо те. Ј : ош прошле године су ти „твоји" вицеви рреписани и оштампани, зато се, потруди и нађи нешто ново. Има толико старих шаљивих листова, па удри у преписевање. Бившем државнику. — Илузије се свете и младима а камо ли маторима. Зато се не вреди пренемагати, ве| бато, засучи рукаве и уради нешто за народ. Бар сада направи сефте. Госпођи С. — Оговарање је задовољство али скопчано са опасношћу. Ако наиђете на човека или жену који је на то осетљив, онда се догоди оно, што се вама догодило — амрел по глави.

ПОЛОВНА РОБА

' — Мића ми |е јуче рекао да ми ставља своЈе срце лод иоге. — А, то |е половна роба. Прекјуче Јо рекао да сам му га Ја сломила.

ДВОСМИСЛЕНО Мома је пошао са Лелом у Зоолошки врт. Код медведа Лела је застала. — Хоћеш т да ме сликаш с медведом? — Ух, уздану Мома, зар немаш доста фогографија, на којима смо нас обоје? По вољи И ово са догодило у Америци: приликом једиог суђења адвокат је свога клиЈента браиио жустро: »Како може славни суд да осуди окривљеног? Прозор Је био

етворен, као што тврди покрадени. Окривљени је пружио кроз прозор само своју десну руку и при томе је дохватио неке безвредне ствари. Али његова рука ниЈе он сам, како може, дакле, да се оптужи цео чозек, када Је само један део његовог тела учинио нешто недозвољено? Судија се слатко смејао и наставио: »Овај доказ не може, наравно, суд узети у обзир, те из овога доноси закључак: рука оптуженог осуђуЈе се на годину и шест месеци затвора. Ако Је по вољи власнику оптужене руке, он може да остане код своје руке или не.

Л И Ч Н Е ВЕНЧАЊА — Наша кћи Врећа венчаће се са г. др. Закрпом, овдашњим спекулантом. Венчање ће се обавити око врбе. * — Наш сии Стевица, будући рентијер венчаће се у недељу 21 фебруара са госпоћицом Меланијом, трговцем млечних производа из Жаркова. Скуп сватова у Жаркову. Рајко и Лулу Младеновић. ПРОМЕНИО АДРЕСУ — Пера Петровић, мондеи ов-

В Е С Т И дашњи, променио Је адресу и од првог се иалази у Макишу, осма парцела лево. Услужни телефон на Белим Водама. ПОМЕНИ — Нашем милом и никад иепрежаљеном чики и течи пСингапурук и ујни МалаЈи даваћемо годишњи помен у недељу 21 фебруара на пацифичком гробљу. * — Наша мила и никад непоежаљена СлекулациЈа напрасно Је преминула у цвету младости. Ожалошћени родитељи. Рачунко и Ћелепарка,

МЕБУ ГЛУМИЦАМД

— Кад сам сино* играла половина гледалаца мислила шкарац. •=-• Али зато |е она друга ^игурно да си женск*.

мушку улогу, Једна Је да сам прави муполовина знала ца*