Bodljikavo prase

Сатиричару: Радо би објавили ваше ствари али оне имају ту ману да су виш« клерета'него сатира. ж Песнику: Није довољно што ти мислиш да су твоја сочињенија песма. То треба да верују и они који их читају. ж Трагичарки: Ваш је малер што сте у драми комични а у комедији трагични.

једном газдици: Несмеш да заборавиш да си пре пет година продавао пертле по кафанама, па зато сада немој да се правиш важан и гледаш са висине на сиротињу. нс Родољупки: Боље је васпитавати своју децу у националном духу него ширити разне неистините вести и прогнозе. ж Дрвару: Тек онда <не ти зимус бити топло ако будеш био сигуран да си испунио своју дужност према ближњима. ж Комбинатору: Комбинације тре ба да се остваре па се тек онда може правити биланс. Овако је све рачун без крчмара.

ЕНСКА ЛОГИКА

л

НАРОДНД РИЗНИЦА Питала првороТкиња бабицу: Зашто ми се дете заплака, кад се роди? — Зна дијете по анђелу, шта чека. жж Питала кћер мајку: Ако 6и ме најко, какав лола у шали пољубио били било грешно? — Не би, кћери, било толико гријешно колико ризично жж Питали сељака планинца: Ко код вас најбоље живи? — Вуци и хајдуии. Јер од сваког отимају | а ником ништа не даЈУ-

Савки: Све што би могла да предузмеш да зауставиш старење јесте да узмеш неко средство за спавање па преспавај зиму и тако ћеш да уштедиш пола године. ж Верици: Разби једно јаја и од беленца направи крем за ноћ, а жуманце поједи. ж Даници: Не вреди причати пред мужем о тоалетама, јер тада мо-

же све да обева а ништа да нв купи. V«/ а Нати: Узми кашику славског жита (наравно са твоје славе), увиј у хартију и упакуј са једним огледалцетом и све заједно стави под јастук. Онога, кога сањаш, тај је твој суђеник. ж Мепанији: Вама је лако 'дати савет. Када вам досађују тројица. двоји1ту редуцирајте и задржите само онога који је— најбогатији. ч +' Нервозној: За вас је најбоље да се занимате неким физичким радом. Рецимо цепањм дрва. ж Хуманој: Потпуно сте у праву када мислите да сте доказали вашу хумсност тиме што купато куче сваке суботе.

ИЛУСТРОЗЛНИ ЧАСОПИС У БОЈИ и 3 Л А 3 И 1 ДЕЦЕМБРА 1943

Ж

Он: — Зашто раскидаш нашу веридбу! Она: — Зато да моје приЈатељице не ммсле да нв могу ниједног другог да нађем.

Тражите код продаваца новина