Bodljikavo prase

* ( ^ V . ? I ■ » вОЖИћ 1««« ПРЕТУРЕНА ЗЛА СУ МНОГА - САД СЕ РАЂА СРПСКА СЛОГА

г

ГЈ

— Доств, бр«, досли. Проби ми ушм!

Спп.т код Емглезд анди снагу спабу П. мх катерао да поЈеду жабу У Техеран дошлм цш наредб« нрнмв Ла Манш да са пређа мора авв зим« А иаредба оаа тешко мм Је пала 1»то промхаеша Тита м маршапа Од кад код Стаљина одоша иа каву Побратимилн би и хромога Дабу За Србе не маре, од ваЈкада ана с« Зато послушали Крњевмћа гласа И док Србе гоне на све четир страм СкупљаЈу и мазе све српске душмана Узеше Суљу, српскога крвника И Јосипа Броза лрвог издаЈнкка А у место Срба, да прави параду Узеше чивута, баш Мошу ПнЈаду И признаше дин-душманску владу А да се сви Срби ке досете Јаду Узеше из Крупња Једнога распопа Ал све џабе беше, ово друштво тропа Јер Срби ее на то подигоше сложно Да одјуре врага и друштво безбожн« Па и ако зла смо лретурили многа Сад нам много пакша — свиће српска слога Зато нам |е сада дошо Божмћ-бита КсЈм правог срлског узЈаха« хата.

Додијало му

Да испуки малмм ортацмма жаљу Черчмл са Рузвелтом иалравн ловму Састаша се оии тако Једиога дана На Једноме броду, усред океана КаЈмише рекламу, радио м банду И уз то вашарску неку пропагаиду Па у том лонџању, удвоЈе, на води Та Атлантска карта ту се срекно родк Она барЈак поста два ортака вична Да невинм гину лрилика одлична Али ортак трећи, час испод Урапа. За повељу рече да Је само шапа Јер он профит хоће из овога рата А не да се с' неком повељом ломата Да врда и глуми, неће овог пута Већ комшиЈе мале хоће да прогута Черчил кнедле гута, а Рузвелт се смепм Каваљерски своЈу повељу одрешм На земљу Је баца и цепа Је ситно За захвалност малих њему ниЈе хитмо А и Черчил свестан, свога тешког стања Понмзно се смешка и локорно клања Па да задавољи Стаљину ту жељу И он докусури Атлантску повељу Изради Пољаке • Србе шкартмра Па се иа Мадерм мало он луфгире.

Дугачка је година

води, не због профита, ве^ због велике љубави за свој народ. Сав чист приход, чланови овог друштва потрошиће убијаЈ'укИ вискИ у баровима и тако &е ове »мучно зарађене паре« опет доћи у народ, а то је према демократској теорији сасвим исправна работа.

ЊуЈорк, јаиуара. — На питање Москве када ће бити отворен други фронт, Рузвелт је одговорио кобојаги: „Ја сам обећао у току 1944 године а она је тек почела. Преиа

1 томе је још иисам иогазво свој« обећање. А година је дугачиа 360 дана јер ова је престушна". Кажу да је Стаљин био одушевљен овим одговором, али Ј« за сваки слуачј тражио од Рузвлета написмено.

За сваки случај

— Шта I* радна Ммшаижо! — Ето спремам глогов кол :ц м

И ВИСКИ И ПРОФИТ Лондон, јануара. — На последњој седници Доњег Дома, хумано друштво »пиварски картел« је тражило да се одобре ве^е количине жита за прављење вискија, пошто Ј - е велики број Енглеза оболео од грипа, па би требало да се лече вискијем. Посланик, ко)и је бранио ово хумано друштво, доказивао је, да се ова акција

У ПОРОДИЧНОМ КРУГУ Москва, јануара. — Новш православац Џугашвили-Стаљин про вешће Божнћне празнике у породичном кругу. Као гостн ће се појавити: Литвинов-Фиикелштајн, Мајски, Кагановић, Положајннк ће им бити Моша Пијаде ако успе да извуче репину на босавских брда.

Лмсабоћ, јануара. — Енглези су у пракси показали како поштују своју „џентлменску реч. Пошто су остзвили ва цедилу По лаке и Срба, сада су својим са»езницииа, Португалцима, отели саа острва. Тако су иедавно зау»ели Мадеру која до душе ннје стратегиски важна, алн њеиа кли ма је згодна за грудоболне па ту греба да се опорави Черчил. Баш им је реч снгурна као шрвоа ип.

V А Атпаитска мрМ Латчмм — N и м^а

ВРБОВ КЛИН