Bodljikavo prase

Страна 4

БОДЉИКАЕО ПРАСЕ

19 август 1944

длаги цика Улвднице, једва сам успео да ти написем ово неколико леди јел ко сто знас стално свилају Силене па не мозе цовек на Милу ни да луца а камо ли да несто лади у Неделу сам био на иглалисте да гледам мало како иглају ови наси фудбалели мало су Удебљали па се једва вуку по телену Јадан обилиц бас ми га је зао што је плимио толико голова ко да ј цлнобелзијанац па оце да плими сто висе посто је утакмица била неинтелесантна па нисам добло ни платио иглу јз сам купио у утолак Сполт да плоцитам известај кад тамо има ста да видим слике са утакмица показују, Цила на влеме одбио лопту ловлиц ско цио, узалуд цила оно аца ово, цитам ти ја даље састав тимова кад тамо нигдо цилица плодузим даље да цитам кад опет, цила ово цила оно, О бозе помислим да сам изгубио памот или је цила вампил па блзе боље се устинем јао ала боли нисам помелио памецу али не велујем тлцим код цалета и казем, цале удали ми самал, у Цетврлтак досо нас комсија са мансалде из села па плица мојој мами како има фину сланину сил кајмак јаја и како це да остане стално у беоглад 'јел нема смисла да га комсије исмејавају како је кукавица а мој цале се млсти јел је комсија пела плидобио маму немој пело немој стално су узбуне знас опет

је боле у селу а цика пела се исплсио извини се да је умолан и оде, а мама га гледа као ломеа јулиа цале влисти онда смо и ми отисли на спавање кад поце да пуца контлавионска алтилелија и угаси се светло а нас ти комсија пела слете низ степеницв ко фулија делуци се одо ја у село Сутла дан мама је била много тузна сто је цика пела отисо и зали се цалету Да јој није зао цика пеле колко за сланину његову или свињску нисам сигулан јел нас комсија цика пела је био тезак свега стотлиесг кила

Неспоразум — Откуда та промена? Прошле године рекли сте ми да ваш муж не допушта да сами путуЈете на море, а сад одједном... — Да, то је било пре годину дана — Значи да је ваш муж прох1енио мишљење? — Не, ја сам променила мужа.

БРАЧНИ ЧЕТВОРОУГАО

Она: Ја употребљаваи исти пудер као и твоја жена. Он: Откуда ти то знаш? Она: То ми је поверио мој муж синоћ.

Н А У Н А САНДТПРИЈУМСКО ЛЕЧЕЊЕ Приликом обиласка једног саћаторијума за душевно болесне, један новинар се упустио у препирку са лекарима о лечењу овакве врсте болесника. Када му је шеф лекара рекао да се у већини случајева ради о безизгледном положају пацијената, новинар је изјавио да Је то последица немарности и недовољне спремности лекара. Наравно, уврећен, лекар га је упитао како је дошао до тог закључка. — Није то потребно да говорим, — казао је новинар —> Могу једино да вам кажем да сваки обичан човек може да отпочне са лечењем душевно оболелих, само ако за то има добру вољу. — Волео бих вас да видим, рекао је лекар. — И видећете, — одговорио је енергично новинар. — Ето, например, каква је врста болесника у соби бр. 17? — Тај уображава већ пуних шест година да је он г^авом Луј Шеснаести. Да видим шта би са њим почели! Новинар је ушао у собу и после једног сата појавио се на вратима са речима: — Господо ,ја сам почео, а ви наставите. — Шта сте урадили? — запитали су га заинтересовани лекари. — Убедио сам га да је Луј Петнаести.

— Када вам је умро муж? — Шест дана после нашег венчања — Значи, није се сиромах дуго мучио. :

— Срећице моЈа, волим т» више него — него скп» ниште Хипотекарне банке!

УЖАСНА КУЋА Госпођа: Марице, зашто отказујете службу? Служавка: Жао ми је, али ви у кући немате ни телефона ни радиа, брак вам је законит, немате љубавника, а за мене је то досадно и неиздржљиво. :* Он: А шта су радили ваши пријатељи кад сте пали у воду?. Она: Мангупи, добаиили су ми комаАић сапуна. • Госпођа: Слушајте Јованка, југрос вас је опет пољубио пекар кад је донео пециво. Одсад ћу ја да примам од њега кифле.

Куварица: Ништа вам то неће помоћи, госпођо. Он ми се заклео да вас никад не би пољубио. « . » — Келнеру, ако ме и сутра бу. дете овако рђаво служили као сада, онда знајте да ме данас овде видите последњи пут.

— Ваша госпоћа причала нам је да ће идућег месеца ићи с нама на летоваше. Да нисте ви против тога? — Боже сачувај! Само нека она прича!

— Миелиш ли да је истина оно што се говори о Ђоки) — Разуме се да је истина. А шта се говори)

Чувена фирма Папа-ђорђе Увек има на лагеру свежег ратлука: са мирисом ружа, ломоранџи, мандарина, лимуна. малина и јагода, КАО И РАТЛУКА СА БУТЕРОМ. Продаја на мало и велико ПАПА-ЂОРЂЕ Кнегиње Љубице бр. 2