Bosansko-Hercegovački Istočnik

Стр. 304

Б.-Х. ИСТОЧНИК

Св. 7 и 8

вриједности од 10 фор, Марија супруга овдашњег грађанина М. Јовановића 1 Илитон на часну трапезу у вријед. од 5 фор. Милан Библија иорезни официјал, 1 Налоњуса застирачем за читање евавгелија у вријед. од 5 фор. Илија Веро из Тегања 5 фор. Максим Лазаревић из Тешња б ф. Митар Благојевић из Тешњаб ф. Гавро Јовановић из Дервенте 10 ф., по 1 фор. Васо Дабић канц. овдаш:вег котара, Ђоко Церанић, {Јанцелист овдашњег котара, Контролор Никола Страјнић, писар овд. кот., Никола Јовић из Новогшехера Фаника Раин Ибрахим еф. Шаћирагић, Макивија Лемешевић, из Тешња, Јованка Благојевић из Тешња, по 2 фор., Вуксан Кецман финанц, Коста Анђелић, свештеник из Гојаковца Коста Стефковић, свештеник из Бјелог Вучја Емил Ковачевић, путник из Беча Анугаа Ђурић, по ГбО н.

Иво Гргић, и Томо Драгићевић, оруж. стражмештер Јово Алексић, из Брезовидана 4 фор., од појединих приложника пспод форинте пало је 11 ф. 26 н. ири ручку пало добровољних прилога 15 ф. 50 н. Добровољних прилога укуино . . 82 ф. 76 н. Усљед горе наведенога побожнога прилога сматрам за најпријатнију дужност путем јавности изрећи свима приложницима, који су ма и 1 крајцар овој светој богомољи приложили, најтоплију благодарност и захвалност. Нека им Господ Саваот испуни жеље. Живили на многаја л>ета! Из српско-нравославног парохијалног уреда. У Жепчу дне 15. јуна 1897. За одбор: Никола Николајевић, свештеник.

На У недјељу по Крстову 21. септамбра о, г. освештаће се новосаграђена ерпскоправославна црква у Блажууу , по сата са жељезницом из Сарајева далеко.

Пречасно свештенство и српскоправославни наш народ умољава се, да ову ријетку свечаност посјетити изволи.

Позив на претплату. Лист нам не може излазити на вријеме. јер адмшшстрацпја дугује и за двије протпле свеске. Позпвају се гг. читаоци, да- дужпу претплату одмах погпаљу, иначе издавање листа с великим је потепгкоћама скопчано и на овај начин просто није могуће на крај излазити! Кривица није до нас, него је то због неуредног плаћања. Да не износимо имена у јавности, нека сваки гледа, да дуг свој измири, јер би у противном елучају, принуђеии билп и иеугодна средсгва предузети. Уредништво „Бос.-Херц. Источника".

Прва ерпска штампарија Рноте Ј. Савића у Сарајеву.