Branič

стр . 960.

б р а н и ч

бро.у 24.

, Г. Коста Н. Христиб, Министар Правде, указом од 6. ов. мес., одликован је у знак Краљевског благоволења Таковским Крстом нрвога реда.

Д-р Влахо Матијевиб, адвокаг у Дубровнику изабран је на накнадним изборима за носланика на Дчлматинском Сабору, за град Дубровник. За избор овога српског кандидата гласале су сложно на избору срнска и автономна странка. Избор је извршен са већином од 62 гласа. Честитамо изврсноме другу иклубу српских посланика на овом одличном избору.

Сриска скупштинска група Ме^ународног Парламентарног Савеза. (Соп1егепсе 1п1еграг1атеп(;а1ге). Првога овога месеца састали су се више чланова Народне Скупштине, у Нишу, ради договора како ће саставити српску скупштинску групу у смислу статута међународног парламентарног савеза, усвојених на конФеренцији тога удружења, држаној у Хагу Септембра 1894. год. Узевши к знању резолуције, усвојене на осам досадањих конФеренција Мећународнога Парламентарнога Савеза, у којима се истичо начело, да се међународни сукоби и снорови расправљају на основу аравде и аравичиости а, по могућности, на миран начин и путем изборнога суда, и усвајајући исте резолуције, у интересу општега мира, нравде и напретка човечанског. решили су: 1. „Да сви, који се на овај протокол нотпишу, чланови Народне Скупштине, састављају удружење, под имсном „Српска Скупштинска група", које ће доћи у везе с Међународним Парламентарним Савезом и са Скушнтинским групама других држава, те заједно с њима, по могућности, радити на одбрани правде н правичности у међународним односима". 2. „Да се, за руковођење послова овога уд])ул;сња, констптуише Уаравпи Одбор у Београду.. Чланове тога одбора да изберу први пут чланови Народне Скушнтпне који су нз Београда".

У чланку: „Границе судске власти, стр. 905., ред 8. одоздо. треба изоставити знак: 1°.

ИСПРА13КА